Svet

Region

Skarlet Johanson tužila pisca jer ju je iskoristio kao lik u romanu

Američka glumica Skarlet Johanson tužila je jednog francuskog pisca jer ju je iskoristio kao lik u svom romanu.

Skarlet Johanson tužila pisca jer ju je iskoristio kao lik u romanu



Naime, Gregor Delakort je uvrstio Skarlet u svoj roman "Prva stvar koju ugledamo" kao fiktivnog lika za kog se kasnije ispostavlja da to zapravo nije. Kada se sve ovo rasplete i potanko objasnio dobija se priča romana.

Devojka odlazi kod automehaničara i moli ga za pomoć, mladić koji je ugleda pomisli da je ona Skarlet Johanson i narednih 60 stranica knjige pomaže nesrećnoj devojci ubeđen da je slavna glumica, a zatim shvata da je ona zapravo samo žena kojoj je bila potrebna pomoć.

Sem toga, Skarlet se dalje u romanu nigde ne pominje, ali slavna glumica smatra da je takvo korišćenje njenog lika kršenje njenih prava. Sa druge strane, pisac ovog dela potpuno je zatečen njenom idejom da mu uputi tužbu s obzirom da je knjiga objavljenja samo na Francuskom i to u martu.

"Tužan sam zbog toga. Nadam se da će mi makar poslati cveće jer sam joj ja, zapravo, ovom knjigom izjavio ljubav", izjavio je pisac. On je pored Skarlet iskoristio i Rajana Goslina kao i Džina Hakmena, ali njih dvojica još nisu odlučili da mu pošalju tužbu.

Autor: M.P.
Foto: Ilustracija/hdwallpaper3d/franceinter.fr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>