Region

Svet

Dve godine od smrti Darka Radovanovića (1975-2011): Kolege ga se sećaju sa osmehom (Video)

Danas se navršavaju dve godine od tragične smrti Darka Radovanovića, pevača kojeg je na putu ka osvajanju estradnog vrha prekinula saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio život.

Dve godine od smrti Darka Radovanovića (1975-2011): Kolege ga se sećaju sa osmehom (Video)Njegovi prijatelji, saradnici i fanovi nisu ga zaboravili. Darkove pesme kao što su "Ako je do mene", "Vreme da se rastaje", "Da mi je", "Dukat" i druge i danas se slušaju. Kroz njih on i dalje živi.

Darkovi fanovi u velikom broju često obilaze njegovu večnu kuću u Sremskoj Mitrovici, a kolege se trude da ga otrgnu od zaborava. Jedan od onih koji će ga se uvek sećati jeste i Aco Pejović.

"Darka sam mnogo voleo. Osim što mi je bio kolega, vezivalo nas je i prijateljstvo. Sigurno ga nikad neću zaboraviti. Često mu u crkvi zapalim sveću. Za njega me vežu samo lepe uspomene. Bio je sjajan pevač i veliki čovek. Pravi šmeker. Njegov osmeh je sve govorio. Bio je vedrog duha. Niko od kolega ne bi smeo da dozvoli da se Darko Radovanović zaboravi. Dok je nas pevača, on će živeti", sa setom u glasu kaže Pejović.

Darko je objavio tri albuma. Samo nedelju dana pred smrt promovisao je pesmu "Spava mala u dve postelje". Poginuo je u 35. godini. S njim je nastradao i njegov menadžer Aleksandar Milošević na Ostružničkom mostu dok su putovali na nastup. Bio je oženjen Majom, s kojom ima ćerku Laru, koja će sutra napuniti pet godina.

Bane Opačić stao na ludi kamen (Video)
"Ne prođe dan, a da ga se ne setim. Priča o njemu spojila me je sa suprugom. Ona je bila njegov prijatelj, ali sam je upoznao tek posle njegove pogibije. Darko je neko koga svakog dana pominjemo u našoj kući. Umesto da mu palimo sveće, slušamo njegove pesme, gledamo emisije i puštamo spotove. Mnogo mi je nedostajao na mom nedavnom venčanju", rekao je Bane Opačić.

Ivana Selakov: Duet sa Darkom mi je unapredio karijeru (Video)
"Ove dve godine su mi proletele. Mnogo mi nedostaje. Često o njemu pričam s Banetom Opačićem i Aleksandrom Milutinović. Sećamo ga se kroz anegdote, jer ga pamtimo samo po lepim stvarima i po tome koliko je bio perfekcionista. Trudim se da ga narod ne zaboravi. U svojoj školi pevanja često đacima zadajem njegove pesme. Momcima sam dala da uvežbaju i otpevaju "Sanjam te". Išla sam na svaki parastos i danas ću otići na groblje", izjavila je Ivana Selakov sa kojom je Darko uradio veliki hit "Ako je do mene".Autor: B.B.
Izvor/Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>