Region

Svet

Region

Vojna Akademija: Vlado Georgiev je talentovan glumac! (Foto)

Među novim glumcima u drugoj sezoni je i Vlado Georgiev koji igra sebe. Da ova uloga ipak nije tako jednostavna kao što bi se na prvi pogled reklo, otkriva reditelj.

Vojna Akademija: Vlado Georgiev je talentovan glumac! (Foto)



"Želeli smo da predstavimo manje poznat deo njegove ličnosti, iako može da bude teško kad čovek glumi samog sebe. Ipak, Vlado je pokazao da je talentovan glumac", kaže Zečević, a potvrđuje Jelisaveta Orašanin, koja je Georgievu bila partnerka u sceni: "Božanstveno je bilo. Vlado se odlično snašao".



Nasmejani, kao da nisu ustali u 5 ujutru i uigrani, kao da nisu napravili jednoipogodišnju pauzu, dočekali su nas prošle nedelje junaci serije Vojna akademija. Tek je prošlo 9 časova, ali na vojnom aerodromu u Batajnici, snimanje je uveliko u toku.

Scena u kojoj pukovnik Zeković (Tihomir Stanić) uči Risa (Radovan Vujović) da upravlja helikopterom samo je jedna u nizu "letećih" koje će obeležiti drugu sezonu. Na radost svih dečaka u ekipi.

"Vozač dolazi po nas u 5 ujutru i tako svakog dana. Ume da bude naporno, ali kad mi dozvole da sedim u helikopteru i pipam dugmiće, što je san svakog dečaka, sve se zaboravi". otkriva Radovan Vujović, a Ivan Mihailović dodaje:

"Osećam se kao da se igram, a ne da radim. U ovoj sezoni mnogo letimo i jedva čekam da počnemo da snimamo u avionu."

Kroz kakve avanture u vazduhu i na zemlji će prolaziti kadeti, koji su sada već na trećoj i četvrtoj godini studija, saznaćete u februaru sledeće godine, kada na RTS počne prikazivanje serije. Umesto 16 epizoda koliko je imala prva sezona, sada će biti samo šest nastavaka, ali uporedo sa serijom, snima se i film, čija bioskopska projekcija počinje u novembru.

Od glumaca saznajemo da Klisura i Šašvari više neće biti bajno zaljubljeni, da poručnik Vasiljević postaje kapetan i predavač na simulatorima za helikoptere, da će Džaković, uprkos problemima sa ocem i neozbiljnosti, završiti Akademiju, kao i da Roksandi u nastavku neće biti lako.

"Pojaviće se moja sestra koja je inače manekenka u Dubaiju. Ona će uneti pometnju u moj vojnički život, jer nas dve smo nebo i zemlja", otkriva Jelisaveta Orašanin.



Mada su uniforme skinuli krajem 2011. i ponovo ih obukli tek pre mesec dana, glumci nisu zaboravili vojničke radnje.

"Nismo išli na dodatnu obuku, sve smo zapamtili, od strojevog koraka, do salutiranja. To je kao azbuka, jednom kad naučite, nema zaboravljanja. Desi se jedino da nekad loše držimo pušku, pa nas opomenu", kaže Dragana Dabović, a Miloš Timotijević dodaje: "U jednoj sceni imali smo pravog generala, opominjao nas je da izvučemo uniformu iz čizama".

Zadovoljan snimanjem je i reditelj Dejan Zečević koji smatra da će druga sezona biti zanimljivija od prve.

"Trudimo se da nastavak ne bude puko prežvakavanje prvog dela. Radimo sa poštovanjem prema publici i nudimo joj nove, neočekivane situacije", kaže Zečević koga ne pogađaju primedbe da avanture TV kadeta izgledaju naivno u odnosu na ono što prolaze pravi.

"Nije nam ambicija da prikažemo apsolutnu istinu o tome šta se dešava na Akademiji. U situacijama u kojima je potrebna preciznost, imamo konsultante, ali ovo je, pre svega univerzalna priča o ljubavi i drugarstvu."

A da drugarstvo nije rezervisano samo za kamere, otkriva nam Jelisaveta.

"Nedostajalo nam je snimanje. Svi smo se obradovali kad su nam javili da će snimanja, uprkos krizi, ipak biti. Vojna akademija je za sve nas posebna jer nam je dala vetar u leđa, oformili smo se kao pravi glumci. I privatno smo se družili, pa sad nastavljamo tamo gde smo stali.

Nastavak je obradovao i Tihomira Stanića koji strogog profesora igra samo kad su kamere uključene.

"Ravnopravan sam sa mlađim kolegama, ne glumim im profesora", otkriva Stanić.  "Dobro je što se snima nastavak, jer je reč o bitnom projektu od etičkog i društvenog značaja."

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>