Region

Svet

Region

Ivan Bosiljčić: Rad sa velikanima scene mi je glavni motiv da ostanem u pozorištu

Ivan Bosiljčić briljirao je u ulozi Maneta Kujundžije u mjuziklu "Zona Zamfirova", premijerno izvedenoj u subotu u Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Ivan Bosiljčić: Rad sa velikanima scene mi je glavni motiv da ostanem u pozorištu



Glumac iz Užica je o svojoj ulozi i prelasku u Narodno pozorište progovorio za bilten najznačajnijeg pozorišnog festivala.

"Još kao student maštao sam o mnogo čemu što se tiče teatra, na prvom mestu da igram s bardovima. Nebojšu Dugalića sam gledao u "Prokletoj avliji" i još i danas se divim načinu na koji je izneo ulogu za koju je nagrađen Sterijinim odličjem. To je bio i glavni motiv da ostanem u poslu, ta mogućnost da radim s ljudima kao što su Danica Maksimović ili Dugalić, jer to je privilegija. Zahvalan sam Bogu što s takvim kolegama ne samo stojim na sceni nego s njima ulazim u glumački klinč. Oni su inspiracija i posle scene s njima, izlazim bolji kao umetnik, što daje balans mom glumačkom biću. Meni je to dovoljno, nagrada za sav trud koji sam uložio u Maneta", kaže Bosiljčić.

On ističe da je veoma zadovoljan reakcijom publike:

"U Novom Sadu sam studirao i dobro znam kakva je pozorijanska publika. Mogućnost da se desi ljubav između bogate Zone i siromašnog Maneta je na nivou nemogućeg, i baš to je izazov za avanturistu koji ide do ivice smrti. Sve je povišeno i meni je to najuzbudljiviji deo predstave."

Iako je otišao iz Pozorišta na Terazijama uz dosta halabuke, Bosiljčić kaže da nije zauvek napustio tu kuću:

"Na moju veliku radost, ove sezone zaposlio sam se u Narodnom pozorištu. Terazije su uvek otvorene za sve glumce koji znaju da igraju i pevaju i svaka predstava je miks gostujućih i stalno zaposlenih glumaca. Verujem da će za mene i dalje biti mesta u toj kući", zaključuje on.

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>