Region

Svet

Beer fest od 18. do 22. avgusta na Ušću

Beogradski festival piva "Beer fest", na kome će učestvovati oko 40 domaćih i stranih muzičara, biće održan od 18. do 22. avgusta na Ušću, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Beer fest od 18. do 22. avgusta na Ušću



Tokom pet dana festivala nastupiće "Bajaga i instruktori", "Riblja čorba", Dejan Cukić, Biljana Krstić, "S.A.R.S", "YU - grupa", "Legende", "Sunshine", kao i zvezde iz okruženja - italijanski DJ Beni Benasi, "Panktri" i "Sidartha" iz Slovenije, Neno Belan iz Hrvatske.

Prema rečima direktora marketinga Beogradske kulturne mreže Ivana Ivačkovića, prošle godine festival je posetilo oko 650.000 ljudi, a ovog leta se očekuje još veći broj gostiju, jer je festival promovisan i u inostranstvu. "Na ovogodišnjem 'Beer festu', koji je jedan od najvećih festivala tog tipa u jugoistočnoj Evropi, očekujemo veliki broj stranih posetilaca, naročito iz Engleske", rekao je Ivačković.

On je dodao da će se u toku festivala sprovoditi kampanja "Biram da recikliram", koja je započeta prošle godine, a čiji štand će biti postavljen ispred tržnog centra "Ušće". "Prvi put na Beer festu imacemo dve VIP tribine, za koje se plaćaju ulaznice i koje će omogućiti uglednim ličnostima da festival prate na poseban način", istakao je Ivačković.

Pevačica etno muzike Biljana Krstić se zahvalila organizatorima na pozivu za učešće na festivalu i istakla da će sa svojim bendom "Bistrik orchestra" pokazati da "srpska tradicionalna muzika koju izvodimo dobro ide uz pivo". "Beogradski festival piva je najmasovnija turištička manifestacija koja se održava tokom leta i očekuje se da će najveći broj turista u prestonicu doći baš za vreme trajanja festivala, tako da će Turistička organizacija Beograda (TOB) svim stranim posetiocima ponuditi zanimljiv program", rekao je Dejan Veselinov iz TOB-a.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Beer fest

Povezane vesti:


>