Svet

Region

Tetka Anđeline Džoli preminula od raka

Tetka Anđeline Džoli preminula je od raka dojke manje od dve nedelje pošto je poznata glumica objavila da je imala mastektomiju kako bi izbegla tu bolest.

Tetka Anđeline Džoli preminula od raka



Debi Martin (61) umrla je u bolnici u Eskondidu, u američkoj državi Kaliforniji, rekao je danas njen suprug Ron Martin. Debi bila mlađa sestra majke Anđeline Džoli, Maršelin Bertrand, koja je preminula 2007. godine od raka jajnika, što je navelo Andželinu da se podvrgne teškoj hirurškoj intervenciji 14. maja, prenosi danas Njujork tajms.

Prema navodima njenog supruga, Debi Martina je imala isti loš gen BRCA1 koji ima i Anđelina, ali to nije znala dok joj nije utvrđena dijagnoza raka 2004. godine.

"Da smo znali, učinili bismo isto što je Anđelina uradila", rekao je Martin. Prema njegovim rečima, Debi je uklonila jajnike kada je saznala da ima predispoziciju za rak jajnika, bolesti od koje je većina njene porodice preminula.

Andželina Džoli je rekla da su joj lekari rekli da joj preti opasnost od 50 odsto da dobije rak jajnika i 87 odsto za rak dojke. Ona je zbog toga najpre uklonila dojke, zbog čega joj je rizik sada do pet odsto.

Džolijeva je detaljno opisala svoju operaciju u nadi da će i ostale žene u njenoj situaciji učiniti isto.

Autor: B.B.
Izvor: Beta
Foto: Beta/AP

Viber

Izvor: Svet Plus


>