Svet

Region

Na aukciji prva venčanica Elizabet Tejlor

Venčanica koju je holivudska ikona Elizabet Tejlor nosila na svom prvom venčanju sa naslednikom hotelskih lanaca Konradom Hiltonom 1950. godine, biće prodata na licitaciji idućeg meseca u Londonu.

Na aukciji prva venčanica Elizabet TejlorDugu, elegantnu haljinu od satena je za tada 18-godišnju glumicu kreirala holivudska dizajnerka Helen Rouz.

Venčanica, poklon filmskog studija MGM, procenjena je na 50.000 funti (75.000 dolara). Rouz je, takođe, dizajnirala i haljinu Grejs Keli za njeno venčanje sa princem od Monaka.

U doba udaje za Hiltona, Liz Tejlor je već iza sebe imala dugu glumačku karijeru. Samo godinu dana kasnije, dobiće svoju prvu nominaciju za Oskara u kultnoj američkoj melodrami "Mesto pod suncem" u kojem joj je partner bio Montgomeri Klift.

Među svatovima tog njenog prvog venčanja bili su Džindžer Rodžers, Fred Aster, Ester Vilijams, Džin Keli i mnogi drugi tada najpoznatiji holivudski glumci. Lis Tejlor, koja je umrla 2011. u 79. godini, udavala se osam puta, od kojih dva puta za Ričarda Bartona.

Njena karijera, koju je započela sa 12 godina ulogom u filmu "Nacionalni somot", trajala je punih sedam decenija.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>