Region

Svet

Grupa Aerodrom u klubu Kasina 22. maja

Kultna grupa "Aerodrom" nastupiće u sredu 22. maja u popularnom beogradskom klubu "Kasina".

Grupa Aerodrom u klubu Kasina 22. maja



Grupa "Aerodrom" predvođena svojim legendarnim kompozitorom, gitaristom, pevačem i osnivačem Juricom Pađenom svrstava se među najpopularnije rock grupe, ne samo hrvatske muzičke scene, nego i scene cele bivše Jugoslavije.

Zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima "Kad misli mi vrludaju", "Stavi pravu stvar na pravo mjesto",  "Obična ljubavna pjesma", "Digni me visoko", "24 sata" , "Fratello" (Piši mi brate), "Digni me visoko", "Otkazani let", "Što si u kavu stavila", "Divljakuša" i drugim, odrastale su mnoge generacije, a i nove pesme i albumi snimljeni u zadnjih pet godina odlično su prihvaćeni od ljubitelja i poznavaoca vrhunske muzike. U prilog svemu tome govore i činjenice da su pojedine pesme Jurice Pađena i "Aerodroma" prepevali i objavili strani muzičari u inostranstvu (Švedska, Finska, Austrija i Poljska).

Do sada je grupa "Aerodrom" izdala petnaest albuma, a najnoviji pod naslovom "Taktika noja" sa trinaest novih pesama grupa je izdala u decembru 2012. Sve pesme napisao je Jurica Pađen, aranžmane članovi grupe Jurica Pađen, Tomislav Šojat, Ivan Havidić i Damir Medić, a produkciju potpisuju Jurica Pađen, Tomislav Šojat i Hrvoje Prskalo. 

Do sada su sa albuma odlično prihvaćene četiri singl pesme "Loše volje", "Ostani", "Duh je nestao" i "Dovela si me u red" za koje su snimljeni i video spotovi u režiji Ljube Zdjelarevića, s kojim grupa već duže vreme sarađuje.

Ovih dana grupa "Aerodrom" izdala je i peti singl i video spot za pesmu "Široko ti bilo polje" sa cd-a "Taktika noja", a najveći italijanski karaoke online by Youtube portal  uvrstio je pesmu na svoju stranicu.

"Aerodrom" će se svojim obožavaocima odužiti  brojnim koncertnim nastupima koji spadaju u vrhunske doživljaje.

Autor: B.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>