Lepota

Ljubav

Tajne negovane kose

Sjajna, negovana i zavodljiva kosa prosto žudi da bude dotaknuta. No, osim ukoliko niste genetski predodređene, da biste postigle ovakav izgled potreban je trud.

Tajne negovane kose



Najverovatnije činite sve ono (farbanje, feniranje, peglanje, izvlačenje pramenova) što je vremenom čini krtom, suvom i nimalo privlačnom na pogled. Nudimo vam savete kako da je zaštite!
Osnovna nega kose

Čak i ako umesto fena puštate da vam se kosa suši prirodno, ne farbate se, a samo povremeno fenirate, regularne procedure pranja i češljanja, baš kao i spoljni negativni uticaji mogu je oštetiti.
Strategija za lepši izgled

Budite pametni dok perete. Perite kosu svaka dva dana ukoliko je moguće, preporučuju frizeri. Naravno, koristite blage šampone.

Ne preskačite balzame. UV zraci i i slobodni radikali isušuju vašu kosu. Ukoliko je svakodnevno perete, balzam nakon pranja nanesite samo na krajeve (koji su i najsuvlji deo kose). Za ekstra negu koristite balzame lake formule koji se ne ispiraju. Najzastupljenija supstanca u ovakvim proizvodima je silikon koji formira barijeru i zaštitu između dlake i sunca, kažu eksperti.

Izaberite prave "alatke". Većina nas koristi istu četku/češalj godinama. Stari, izlomljeni zupci mogu lomiti dlaku i iritirati koren, objašnjavaju frizeri. Mali savet za kupovinu nove četke: pređite njome preko ruke. Ukoliko ostavlja crvene tragove ili grebe - potražite drugu. Ne zaboravite da ukoliko raščešljavate mokru kosu koristite češalj sa retkim zupcima
Za ekstra sjaj kose

Jednom nedeljno koristite šampon za dubinsko čišćenje. Temeljno će ukloniti sve proizvode za fazoniranje iz vaše kose i učiniti da povrati sjaj.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Cosmopolitan

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>