Svet

Region

Preminula Margaret Grejning - inspiracija za Mardž Simpson (Foto)

Margaret Grejning, majka Meta Grejninga koji je osmislio i kreirao Simpsonove i žena koja je poslužila kao inspiracija za Mardž Simpson, umrla je u 94. godini.

Preminula Margaret Grejning - inspiracija za Mardž Simpson (Foto)



Iako je serija "The Simpsons" među najgledanijim animiranim serijama i veliki broj ljudi je upoznat sa detaljima ove porodice, kao i mnogih drugih porodica iz gradića Springfild u kome se radnja serije dešava, ono što mnogi gledaoci ne znaju jeste da je Met Grejning kao inspiraciju za Simpsonove koristio upravo svoju porodicu.



Na primer Homer, glavni lik u seriji, nosi ime njegovog oca, dok je Margaret Grejning, njegova majka poslužila kao inspiracija za Mardž Simpson. Sem što je iskoristio njihove likove i imena, koristio je i majčino devojačko prezime Vigam, koje u seriji nosi porodica šefa policije. Jedna od sestara Mardž Simpson, Peti, nosi ime Metove starije sestre, kao i Lisa Simpson, koja je ime dobila po drugoj sestri kreatora ove serije, dok je Megi Simpson, najmlađi član porodice Simpson dobila ime po Metovoj najmlađoj sestri.

Nedavno je Met Grejning potvrdio i da je inspiraciju za grad Springfild u kome se radnja serije odigrava dobio iz Oregona, u kome je živeo i u kome je njegova majka preminula. Portparol Simpsonovih potvrdio je vest o njenoj smrti, dok je Met bio nedostupan za više komentara.

Margaret Grejning koja je bila podloga za lik Mardž Simpson preminula je tiho i mirno u snu, 22. aprila, u 94. godini života.


Margaret Grejning i Met Grejning

Autor: M.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>