Region

Svet

Depeche Mode: Radujemo se dolasku u Beograd

Jedan od članova grupe Depeche Mode pred beogradski koncert kaže da se raduju dolasku u glavni grad Srbije i da će svirati pesme koje godinama nisu.

Depeche Mode: Radujemo se dolasku u Beograd



Trebalo je da ih slušamo uživo još pre nekoliko godina, ali su otkazali dolazak u Beograd zbog zdravstvenih problema frontmena Dejna Gahana, ali, Depeche Mode će sada sigurno biti na beogradskom Ušću 19. maja u punoj snazi, sa novim pesmama, starom energijom i starim hitovima.

"Radujemo se što dolazimo u Beograd prvi put! Sastavili smo dobru listu pesama i sviraćemo neke stvari koje godinama nismo", izjavio je Endi Flečer.

Tokom protekle 33 godine, Depeche Mode je postao jedan od najuticajnijih i najpopularnijih bendova na svetu. Dejv Grahan, Endi Flečer i Martin Gor pravili su hit za hitom, prodali su više od 100 miliona primeraka svojih albuma, a njihove koncerte je gledalo više od 30 miliona ljudi. Vreme je i za Beograd!

"Tužno je sve to nam se desilo na prošloj turneji. Bili smo uznemireni što smo morali da otkažemo toliko koncerata, između ostalog i taj beogradski. Zato se zaista radujemo što dolazimo u Beograd", ističe Flečer.

Flečeru neće biti prvi put da svira ili nastupa u Beogradu, jer je već bio u glavnom gradu Srbije ali kao di-džej.

"Uživam u didžejingu i volim da nastupam u različitim gradovima, poput Beograda, gde sam se sjajno zabavio. Interesantno je kad si prepušten sebi, ali ništa ne može da se poredi sa osećajem kada sam na bini sa Deche Mode. To se iskustvo ne može prepričati."

Na beogradskom koncertu predstaviće i poslednji album "Delta Machine" za koji Flečer kaže da je, kao i svaki, u nekom smislu avantura.

"To je dobar album i što je najvažnije, u ovoj zreloj fazi naše karijere, u stanju smo da pravimo muziku na koju smo ponosni", dodaje on.

Zanimljiva je simbolika tog albuma. To je 13. studijski album benda, sa 13 pesama i objavljen je 2013. godine. Otud i pitanje o sujeverju.

"Uopšte nismo bili svesni toga dok nam neko nije skrenuo pažnju. Ali, skoro svi bendovi na svetu su pomalo sujeverni, pa i mi. Baksuza, valjda, neće biti. Pogotovo zbog toga što je prethodna turneja bila veoma nesrećna za nas, iako se nije vrtela oko broja 13. Možda će nam te trinaestice doneti sreću!", kaže Flečer.

To što je pomalo u senci Grahama i Gora, Flečeru ne smeta. Štaviše.

"Ma ne, ja sam srećne ruke što sam se našao u bendu u kojem su Gor, Gahan i, da ne zaboravim Vinsa Klarka sa početka karijere Deche Mode. Reč je o tri muzička genija, a ja sam nekako uvek bio u pozadini. Znam da neki pričaju i da ja držim Gora i Gahana odvojeno, ali mi u bendu nismo takvi. Kod nas vlada demokratija!"

Flečer ističe i da u bendu nema nikakvih međuljudskih problema i da sve radi kao sat.

"Muzika je bila naš hobi kada smo bili u školi, a 33 godine kasnije mi smo još popularni. Neverovatan je osećaj! Još smo veoma ambiciozni i još uvek možemo da stvorimo nešto od nule. Pri tom, raspoloženje u bendu je fenomenalno, divno se zabavljamo zajedno, i nismo, da kucnem u drvo, naišli niti na jedan problem iako smo godinu dana radili na albumu, a prethodnih meseci se spremali za koncerte. I svi ih jedva čekamo! Mislim da je još jedan razlog što smo kao grupa toliko dugo opstali to što dolazimo iz istog grada, imamo isto poreklo, isti smisao za humor. Zato smo tu i danas", rekao je Flečer.

Autor: M.P.
Izvor: Mondo
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>