Region

Svet

Region

Sofija Jović: Gluma mi nije nedostajala (Foto)

Serija Otvorena vrata počinje sa emitovanjem posle skoro 20 godina, a Sofija Jović otkrila je ponešto o svom liku, iako nije htela da otkrije previše detalja.

Sofija Jović: Gluma mi nije nedostajala (Foto)



U prvom delu "Otvorenih vrata" igrali ste devojčicu sa nesvakidašnjim interesovanjem za politiku. Kakva je Milica posle 20 godina?


"Ne bih da pokvarim iznenađenje, samo ću da kažem da je njeno interesovanje za politiku bilo i buntovničkog i praktičnog karaktera i to je našlo lep i logičan nastavak skoro 20 godina kasnije. Revolucija je postala proizvod kao i svaki drugi, koji se normalno uvozi i izvozi i ima smisla da se Milica našla u ulozi trgovačkog putnika koji prodaje recepte za revolucije.



Šta se sve dešavalo u njenom životu za ovo vreme?

"Ono što nastavku serije daje oštrinu i dubinu, iako je u pitanju komedija, upravo je to što su likovi prošli sve kolektivne traume od 90-ih pa do sada. Milica je u međuvremenu emigrirala, u emigraciji doživela sve ono što nije planirala i od toga napravila novi plan. I sada se vratila u posetu sa svim što taj trenutak nosi."

U novim epizodama pojaviće se vaša ćerka, kako ste se snašli u ulozi majke? Kakav je vas odnos u seriji?

"Milica se u svemu dobro snađe. Ipak je ta uloga majke dodala notu nežnosti koje pre nije bilo. S obzirom na to da je postala majka, način na koji se Milica promenila (a i ono po čemu je ostala ista) dobija novu dimenziju. Imala je sreću da je dobila jedno pametno dete koje nije namćor i možda ni ne shvata koliko je dobro to što dete po osobinama ne liči mnogo na nju."



Kakva je atmosfera na snimanju?

"Vrlo, vrlo intenzivno - i psihički i fizički i na svaki drugi način. Za sve nas su prva "Otvorena vrata" emotivni reper kome se vraćamo, baš kao i gledaoci, posle skoro dve decenije velikih dešavanja i u našim životima i oko nas. Tako da pored toga što bi bilo koje snimanje nečeg novog donelo, za mene je to takođe deo introspektivnog sagledavanja tih promena i tog vremena. Sve to pravi ogroman naboj i nadam se da će to i gledaoci moći da osete i podele sa nama.

Da li vam je gluma nedostajala svih ovih godina?

"Možda će da zvuči čudno, ali nije. Nastavila sam da se bavim kreativnim poslom u drugoj sferi i nikada nisam osetila da sam nešto ostavila ili zapostavila. Teško sam mogla da se setim bilo čega što sam radila u prvoj seriji i imala sam ogromnu tremu pred početak ovog novog snimanja. Ali prvog dana sam sa Rašom Andrićem, a posle i sa ostatkom ekipe nekako probila led i opet ne znam tačno šta sam uradila, ali znam da sam uživala i nadam se da će sve to na kraju da bude dobro."

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: Twitter

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>