Region

Svet

Region

Film Krugovi osvojio nagradu za najbolju režiju (Video)

Domaći film "Krugovi" osvojio je još jednu nagradu, na Međunarodnom Filmskom Festivalu go East - Festival of Central and Eastern European Film.

Film Krugovi osvojio nagradu za najbolju režiju (Video)



Festival je trajao od 10. do 16. aprila u Visbadenu, a "Krugovi" su osvojili Nagradu Grada Visbadena za najbolju režiju.

Žiri je nagradu za Srdana Golubovića obrazložio rečima da je to film koji prenosi traumatični događaj iz stvarnog života u filmski složenu, višeslojnu priču koja nas podseća na često zaboravljene ljudske vrednosti.

Film "Krugovi" je savremena priča o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama.

Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Pogledajte trejler.



Autor: B.B.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>