Region

Svet

Fondacija Novak Đoković i u Kraljevu

Program fondacije "Novak Đoković" namenjen boravku dece uzrasta od tri do šest godina, kao i mališana sa posebnim potrebama u selima gde nema predškolskih objekata, biće realizovan i u Kraljevu.

Fondacija Novak Đoković i u Kraljevu



U okviru projekta "Školica života", namenjenog poboljšanju uslova za odrastanje i obrazovanje dece u Srbiji, u četvrtak je Kraljevo posetila Jelena Ristić, direktorka Fondacije "Novak Đoković", gde je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarala o zajedničkom učestvovanju u realizaciji ovog projekta.

"Program je namenjen boravku dece uzrasta od tri do šest godina, kao i mališana sa posebnim potrebama u selima gde nema predškolskih objekata. Fondacija "Novak Đoković" zainteresovana je za adaptaciju već postojećih i izgradnju novih objekta, uz obavezno učešće lokalne samouprave", rekla je Jelena Ristić.

Posle preliminarnih razgovora, kraljevačka lokalna samouprava ponudiće Fondaciji "Novak Đoković" dve lokacije, a još nije poznato koliko će koštati sama realizacija.

"Za čitav projekat Fondacija je izdvojila 17 miliona dinara. Do sada smo posetili Ljig, Kragujevac i Knić. Obići ćemo i Rašku, a sa Kraljevčanima ćemo ubrzo nastaviti razgovore", dodala je Jelena Ristić, koja je posle razgovora posetila i kraljevački vrtić "Poletarac".

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>