Region

Svet

Region

Šta je iza novih Otvorenih vrata? Ekipa ponovo na okupu (Foto)

Serija "Otvorena vrata" snimana je 1994. i 1995. godine, a sada skoro 20 godina kasnije, snimaju se nove epizode koje će od aprila biti emitovane na televiziji "Prva".

Šta je iza novih Otvorenih vrata? Ekipa ponovo na okupu (Foto)



Cilj serije bio je da kroz humor obeleži život u Srbiji devedesetih godina, a nove epizode snimljene su sa istom namerom, likovi i karakteri, mentalitet i temperamenti, navike su iste, ali je vreme drugačije.



Dragoslav je renovirao stan u kojem je živeo sam sa sinom Vojkanom, da bi namamio bivšu ženu Katarinu da se useli u taj novi, konceptualno-umetnički prostor, osmišljen samo za nju. Međutim, pored Katarine odmah se useljavaju i njen brat Bata sa kćerkom Anom, a potom i nekadašnji komšija Ugrinović. Tako da se stvari ne odvijaju kako je Dragoslav planirao. Tu počinje nastavak naše komedije... Vrata stana porodice i dalje će biti stalno otvorena i kroz njih će ulaziti komšije, prijatelji, prevaranti, udvarači, klijenti i usputni prolaznici – stvarajući od te kuće tranzicioni cirkus.



Mi junake zatičemo u novom, velikom renoviranom prostoru koji se naslanja na mali dvosobni stan koji je Dragoslav proširio - na industrijsko postrojenje susedne fabrike.

Budući da je mali stan Dragoslav nasledio od majke, te da se u njemu ništa ne sme dirati - imamo sudar staromodnog stilskog nameštaja sa šustiklama, kitnjastim ramovima i komodicama i supermodernog njujorški dizajniranog lofta. U starom delu stana jedinu spavaću sobu deliće Bata i Vojkan.



Zid starog kupatila je otvoren pogledom na loft. Čitav loft je konceptualni poduhvat onako kako ga je mogao isprojektovati folirant Dragoslav, da bi namamio Katarinu da dođe tu da živi. Osim prostranog dnevnog boravka u loftu se nalazi i gigantsko Katarinino kupatilo povezano sa njenom sobom, tako da ona praktično ima stan u stanu.



Anina soba je istovremeno i studio u kome radi, prostor je podeljen na njen spavaći i radni deo. Sobu koju je Dragoslav namenio njemu i Katarini, sada deli sa Ugrinovićem. Dete Keti spava sa Cakanom i Anom, ali rado se ušunjava svakom u krevet. Nema dečiju sobu.



Kostimi naših junaka specifični su na jednak način kao u starom serijalu. Oni sada izgledaju kao moderna verzija tih kostima iz devedesetih, a nikako kao moderna odeća danas. Kostimi su posebno dizajnirani i sašiveni za naše junake,  navodi se u saopštenju kooproducenta Monte Royal Pictures.



Osim originalnog najavnog songa koji je devedesetih godina uradio Bajaga, muziku je komponovao Vasil Hadžimanov. U glavnim ulogama su Vesna Trivalić (Cakana), Milan Gutović (Dragoslav Jakovljević Draganče), Bogdan Diklić (Svetislav Anđelić Bata), Nikola Đuričko (Vojkan Jakovljević Voja), Bojana Maljević (Ana Anđelić), Zoran Cvijanović (Miloran Ugrinović Kekec) a staroj ekipi se priključila i Anica Dobra koja će igrati lik Lete.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Story

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>