Svet

Region

Šeherezada i Mahidevran pretučene i uplakane (Video)

Najveće tursko udruženje koje se bori protiv nasilja nad ženama okupilo je jedne od nejboljih turskih glumica u svojoj novoj kampanji pokrenutoj prošlog petka.

Šeherezada i Mahidevran pretučene i uplakane (Video)



Kampanja je pokrenuta povodom Dana žena, sa ciljem da probudi svest o jednom velikom problemu današnjice.

Osam poznatih turskih glumica, među kojima su bile i Berguzar Korel i Nur Fetahouglu poznata po ulozi Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni", pozirale su fotografu Mehmetu Turgutu unakaženih lica punih masnica i ogrebotina, baš kao što su imale stvarne žene koje su izgubile živote zbog nasilja.

Iako su dosad glumile različite likove u serijama, Berguzar i Nur su bile itekako pogođene ovim projektom, pogotovo jer su u reklamnom spotu glumile žene koje su u stvarnom životu bile fizički i psihički maltretirane.

Berguzar Korel fotografu je pozirala s kratkom perikom i lažnim modricama u sećanje na Melek Karaslan, devojku koju je otac tri meseca držao zaključanu u toaletu jer je odbila da se uda za čoveka kojeg joj je on odabrao. Berguzar je previše emotivno doživela fotografisanje s unakaženim licem zbog čega je deo snimanja odradila u suzama...



Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>