Region

Svet

Maja Nikolić i Miloš Bojanić: pevanje umesto zatvora

Dvoje pevača učesnika rijalitija "Dvor", Maja Nikolić i Miloš Bojanić ponudili su tužilaštvu da plate 200.000 dinara u humanitarne svrhe kako bi izbegli zatvorsku kaznu zbog vređanja Jevreja tokom učešća u rijalitiju.

Maja Nikolić i Miloš Bojanić: pevanje umesto zatvora



Ponudi je prethodio mnogo neobičniji predlog, zajednički humanitarni koncert u Beogradu i Novom Sadu. Tužilaštvo nije bila zainteresovano za duet Maje i Miloša, a o ponudi od oko 2.000 evra za svratište za decu u Krfskoj ulici u Beogradu  trebalo bi uskoro da bude odlučeno.

Ukoliko Više tužilaštvo u Beogradu prihvati nagodbu, protiv Nikolićeve i Bojanića, bez priznanja krivice biće obustavljen postupak za govor mržnje, za šta je zaprećeno do pet godina zatvora, i oni će imati obavezu da uplate novac u humanitarne svrhe.

„Tačno je da smo pre nekoliko dana ponudili tužilaštvu nagodbu da Maja Nikolić i Miloš Bojanić u humanitarne svrhe uplate po 100.000 dinara. Reč je o primeni načela oportuniteta, a novac bi bio namenjen svratištu za decu u Krfskoj ulici. Načelno smo postigli dogovor s tužilaštvom” kaže advokat Vladimir Petrović koji brani optužene pevače.

Advokat dodaje da će odgovor tužilaštva najverovatnije dobiti sledeće nedelje, a potvrdio je i da su Nikolićeva i Bojanić najpre ponudili da održe humanitarni koncert, a sav prihod bi bio namenjen napuštenoj deci.

Bojanić i Nikolićeva su zbog govora mržnje izbačeni iz šoua, a tužilaštvo je ubrzo reagovalo podizanjem optužnice. Bojanić je, inače, zbog svoje izjave uputio izvinjenje jevrejskoj zajednici.

Autor: M.P.
Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus


>