Svet

Region

Nagrada Zlatna malina: Najgori film poslednji nastavak Sumraka

Čak sedam “Zlatnih malina”, svojevrsne Oskare za najgore ostvarenje u protekloj godini, dobio poslednji nastavak vampirske sage "Sumrak". Film je zaradio 829 miliona dolara.

Nagrada Zlatna malina: Najgori film poslednji nastavak Sumraka



Kako prenose strane agencije, "Sumrak saga: Praskozorje 2" osvojio je čak sedam trofeja. Među dobitnicima ove najnepoželjnije filmske nagrade su glumci Kristen Stjuart i Tejlor Lautner kao i reditelj filma Bil Kondon.

Uprkos ovom neslavno finišu, film je doživeo ogromnu popularnost, zaradivši impresivnih 829 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Sam Robert Patinson je izbegao da bude ponižen na ovaj način, ali je zajedno sa ostalim partnerima u filmu podelio Zlatnu malinu za najgoru glumačku ekipu.

Među "laureatima" je i R&B zvezda Rijana, koja je nagradu dobila za debitantsku ulogu u naučnofantastičnom ostvarenju "Battleship".

Američki komičar Adam Sandler, koji se često nalazi na meti Malina, osvojio je trofej za najgoreg glumca i najgori scenario za komediju "That's My Boy", što nije tako loš rezultat s obzirom da je prošle godine pokupio 10 statueta.

Nagradu "Zlatna malina" utemeljio je 1981. američki pisac reklamnih tekstova i publicista Džon Vilson.

Veoma retko se dešava da pobednici dođu na svečanu dodelu, koja se tradicionalno održava dan pre ceremonije Oskara.

Autor: S.P.
Izvor: Agencije

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>