Region

Svet

Presuda RRA: Preljubnici samo posle ponoći!

Rešenjem saveta RRA televiziji Pink je naloženo da emisije kao što su "Preljubnici" i slične, emituje isključivo posle ponoći.

Presuda RRA: Preljubnici samo posle ponoći!



Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) danas je okončao postupak zbog emisije "Preljubnici", emitovane u petak 8. februara, čiji sadržaj može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine i Televiziji Pink naložio da ovu emisiju i programe sa sličnim sadržajima ne može emitovati pre ponoći.

Zbog spornog sadržaja, u skladu sa zakonom, protiv TV Pink je podnet i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kaže se u saopštenju Saveta RRA. Savet je upozorio predstavnike TV Pink da sve emisije moraju biti označene na pravilan način za uzrast kom su namenjene.

"Kada je reč o konkretnoj emisiji, i eventualnim saznanjima autora o krivičnom delu na osnovu koga je napisan scenario za ovu emisju, Savet očekuje da nadležni organi sprovedu postupak u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

Savet je upozorio TV Pink da je sadržaj ove emisije suprotan Zakonu o radiodifuziji i Opštem obavezujućem uputstvu o ponašanju emitera i obavezao emitera da ovo saopštenje javno objavi u svojim centralnim informativnim emisijama uz izvinjenje gledaocima.

Autor: B.B.
Izvor: FoNet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>