Region

Svet

Novak Đoković: Najgori teren u mom životu

"Teren na kome treba da se igra je smešan. I opasan. Ovo je najgori teren na kome sam bio u životu", rekao je prvi teniser sveta Novak Đoković.

Novak Đoković: Najgori teren u mom životu



Prvi meč u okviru duela između Belgije i Srbije, u prvom kolu Dejvis kupa, odigraće se u petak do 14 časova i igraće ga Viktor Troicki i David Gofan. Novak Đoković će na teren posle njih, a on će igrati protiv Olivijea Rohusa. Srpski teniseri ne kriju zabrinutost zbog stanja terena.

Kao što je poznato, Rohus je jedan od retkih tenisera sa kojima Đoković ima negativan skor. Belgijanac je do ostvario tri trijumfa u pet odigranih mečeva. Rohus, inače 127. teniser sveta, dobio je i jedini okršaj dvojice tenisera na šljaci, i to davne 2005. godine.

Poslednje međusobne mečeve dvojica tenisera imala su 2010. godine. Rohus je bio bolji u Majamiju, a zatim se srpski teniser revanširao na Vimbldonu.

Treba istaći da je srpska delegacija, a ponajviše upravo Novak Đoković, vrlo nezadovoljna stanjem terena sa šljakom na kojem će se igrati mečevi.

"Teren na kome treba da se igra je smešan. I opasan. Mi igrači lako možemo da se povredimo. Mislim da je ovo najgori teren na kome sam bio u životu", rekao je Đoković posle žreba.

Na Novakove primedbe odreagovao je selektor Belgijanaca Johan van Herk.

"Mislim da Srbi preteruju. Teren nije baš kao na Rolan Garosu, ali na njemu može da se igra", rekao je strateg domaće selekcije.

U subotu od 14 časova je na programu meč dublova, a za Srbiju su najavljeni Zimonjić i Troicki, dok bi za Belgijance trebalo da nastupe Darsis i Bemelmans.

Autor: B.B.
Izvor: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>