Region

Svet

Region

Dragana Mićalović: Nisam rođena za ovo vreme

Kada je oslove kao glumicu, oseti se najsrećnijom na svetu. A onda na trenutak utihne, svesna da sebe ne može da nazove tako, jer ne studira glumu. To što nije uspela da se "kvalifikuje" za Fakultet dramskih umetnosti, zbog čega je upisala studije kulture i medija, Draganu Mićalović, ipak, nije udaljilo iz "igre". Posle uloga u serijama "Priđi bliže" i "Nepobedivo srce", Dragana se priprema za rad na jednom horor filmu, a u njenu biografiju je upisana i sledeća referenca - rola u seriji "Zvezdara".

Dragana Mićalović: Nisam rođena za ovo vreme



Dragana je ovog puta tinejdžerka Dana, zvrk koji živi u nekom svom svetu, pomalo buntovnica koja razmišlja da li želi da postane žena ili ostane devojčica. Ona je, kako objašnjava Dragana, u nedoumici da li da uđe u radnju modernih cipela ili plišanih igračaka. Ne odvaja se od ogledala. U tome se razlikuje od Dragane, koja, koliko god brinula o svom izgledu, nema vremena da se satima ogleda. Spona između njih dve je to što su obe najmlađe, treće ćerke.

- Mnogo sam se obradovala kada sam videla da je Dana kao i ja - treće dete. To mi je pomoglo da je bolje iznesem, jer sam period u kojem je ona sada, ne tako davno proživela - kaže Dragana, ne krijući da je kao najmlađa ćerka bila mezimica, ali da joj se zbog toga ponekad činilo da nema jednu, već tri mame.

Iako "Zvezdara" priča o Beogradu, a Dragana je iz Leskovca, oseća se, kaže, dovoljno kompetentnom da bude deo ove povesti.

- Beograd je grad u kojem sam sazrela, u kojem sam napravila bitne promene u svom životu. Uvukao mi se pod kožu i mnogo sam ga zavolela. Trenutno ne mogu da zamislim da živim negde drugde.

To što ste ćerka glumca Dragana Mićalovića, sestra Slobode Mićalović i svastika Vojina Ćetkovića, olakšava vam ili otežava stvari?

- U Srbiji je problem ako se bavite poslom kojim se bavi neko iz vaše porodice. A meni je nekako logično da ako ste, recimo, odrasli u doktorskoj porodici, budete doktor. Niko me nije terao da se bavim glumom, sama sam je zavolela. Lakše mi je jer pored sebe imam nekog iskusnijeg, za koga znam da će me najiskrenije posavetovati, ako treba i izgrditi. Moja porodica je meni najbitnija na svetu, to su moji životi, moja sreća, moja podrška. Sve moje. Srećni su što mi ide dobro i zadovoljni su mojim uspehom.

Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>