Region

Svet

Ja imam talenat: Predstavljanje kandidata i odluka o 40 finalista (Video)

U prazničnoj atmosferi dočekujemo i emisiju koju su mnogi čekali a koja će doneti dugoočekivani rasplet i napokon otkriti imena 40 najsrećnijih takmičara ovogodišnjeg serijala "Ja imam talenat" koji su imali sreće da prođu strašni sud Ivana Bosiljčića, Nataše Ninković i Ivana Tasovca.

Ja imam talenat: Predstavljanje kandidata i odluka o 40 finalista (Video)



Kako novčana nagrada od 100.000 evra nije ni malo zanemarljiva cifra, naš žiri se potrudio da ove godine svoj zadatak uradi maksimalno temeljno i profesionalno zbog čega su pod lupu stavljani čak i neki od kandidata koji su inicijalno dobili tri "da".



Od preko 5.000 kandidata, šansu da se pojave na audicijama u Narodnom pozorištu dobilo je svega njih 400, a sada će taj broj biti desetkovan.

Međutim pre nego što saznamo ko su oni kojima će večeras život biti promenjen pogledaćemo još neke kandidate.

Za početak su nam se predstavile sestre bliznakinje koje pevaju, ali imaju drugačiji pristup muzici i pesmi. Anđela Danilović je bila prva koja je pevala. Žiri je prekinuo na pola. Nataša joj je rekla da ima zanimljiv glas, ali da treba da ga školuje. Nije prošla, ali su joj savetovali da mora da vežba. Zatim je izašla Željana Danilović koja je takođe pevala. U toku njenog nastupa žiri je pozvao i Anđelu da joj se pridruži te su njih dve zajedno pevale pesmu prošlogodišnje pobednice Eurosonga. Nataša je rekla da je Željana ostavila veći utisak na nju. Sa tri da idu dalje, u paketu.



Nakon bliznakinja smo gledali predstavljanje nekih čudnih talenata. Stilista Lepe Brene je predstavio svoj talenat da od kese i selotejpa napravi haljinu, ali se to žiriju nije dopalo. Nakon njega slušali smo muziku na tikvama koja takođe nije za dalje. Tu je i Danijel koji igra neki novi ples džamb stajl što se donekle dopalo žiriju tako da ide dalje.



Milica Marković iz Beograda voli da peva pop i soul. Voli svetla, reflektore i scenu. Izašla je samouvereno pred žiri i pevala od Lare Fabian pesmu "Adagio". Žiri je kao i publika bio oduševljen njenom izvedbom ove teške pesme. Sa tri da Milica ide dalje.



Sledeći koji se predstavlja je Aleksa Perović iz Kraljeva. Svira gitaru i voli da peva. Nema idola i voli sve da peva od Silvane do Nirvane. Aleksa je iz publike dobio ponudu da je oženi, ali je otkrio da je zauzet. Žiri je zaključio da pored divnog glasa ima i nonšalanciju na sceni. Sa tri da Perović ide dalje.



Nakon šarmantnog gitariste slušali smo Dušanku Nešić, pesnikinju. Predstavila se sa svojom pesmom "Zabranjena ljubav". Uz gitarsku pratnju Dušanka je nizala svoje stihove. Tasovac je prvi pritisnuo crveni taster, njemu se nije dopalo Dušankino kazivanje. Žiri je zaključio da ovo nije za dalje.



Idemo dalje, još uvek gledamo predstavljanje kandidata. Katarina Pavlović je frontmen benda "Čudesmo" koji se bave etno muzikom odnosno balkansku muziku u fuziji sa fadom, džezom, bluzom, zavisi od trenutka. Katarina svira flautu i peva etno muziku. Žiri je rekao svoje. Tasovcu se dopalo što je uvod bio na flauti. Sa tri da ona ide dalje.



Nemanja Mihajlović i njegov cimer čine duo "Jugoslavian BB"i došli su kako bi pobedili i skupili pare za kiriju. Oni će se predstaviti plesom. Žiriju se mnogo dopalo kako je to izgledalo. Međutim kada je Nemanja rekao da su koreografiju uradili za pet minuta Tasovac se razočarao i promenio mišljenje. Sa dva da i jednim ne oni ipak idu dalje.



Gorica Šutić iz Gajdobre se nada da neće dobiti tri X-a, ali i ako se to desi nastaviće da se bavi muzikom. Svira klavir i peva i poigraće se sa klasikom i pop muzikom na klaviru. Gorica je šarmantno uspela da zavede publiku, a i žiriju se svidela njena izvedba. Od početka do kraja njena izvedba je bila lepo scenirana i bez mnogo reči žiri je jednoglasnom odlukom odlučio da ona ide dalje.



Sledeći takmičari su dokaz da za osvajanje srca i scene nije potrebno veliko iskustvo. Gledali smo male takmičare talentovane i sa potencijalom. Žiri je imao razumevanja za njihove godine, neki su prošli dalje, dok su nekima savetovali da je za njih najbolje da i dalje rade na svojim talentima.



Omer Baralić je iz Beograda i ima 72 godine, penzioner. Omer kaže da svaki čovek radi neki posao, ali da ima ono što voli da radi, ali ne može. Sada ima prilike da to ostvari. On piše muziku, a to je počeo da radi kada su mu se rodile unuke i svaka je dobila po jednu pesmu. Pokušavao je sa svojim pesmama na raznim festivalima, ali nije mu uspelo jer su ga uvek pobeđivale novokomponovane pesme. Cilj mu je da se njegova čuje javno jer dok mu je pesma u fijoci kao da ne postoji. Njegova pesma se zove "SFRJ, SRJ, SCG i S" i nada se se nije zaboravilo šta znače te skraćenice. Publici kao i žiriju se dopalo kako to zvuči, odnosno reči su privukle pažnju tako da je do kraja cela hala pevala pesmu bivšim državama. Tasovac je rekao da je pesma inteligentna, duhovita i nepretenciozna, a da Omer ima i divan glas. Omer sa tri da ide dalje, tako da jedva čekamo njegove sledeće pesme, a publika nije pustila Omera bez bisa.



Omer je ujedno bio i poslednji kandidat koji je prošao audiciju. Žiri se povukao u tajnu sobu da veća o tome kojih 40 kandidata, koji su kroz proteklih devet nedelja prošli kroz audicije u Narodnom pozorištu, ide dalje, a one koji su prošli oni su odmah i pozvali kako bi im saopštili odluku koja će im promeniti život.

Od naredne nedelje sudbina kandidata je u vašim rukama i vi odlučujete ko zaista ima talenat i ko će pobediti u ovoj sezoni takmičenja "Ja imam talenat", a o svemu se informišite na portalu svetplus.com.

Autor: Sokol Vuk
Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>