Region

Svet

Grupa Kerber po prvi put u nekom beogradskom klubu! (Video)

Po prvi put, grupa Kerber nastupa u jednom beogradskom klubu i to za doček Pravoslavne Nove Godine, niška grupa Kerber nastupa u klubu Cinema.

Grupa Kerber po prvi put u nekom beogradskom klubu! (Video)



Prica o grupi "Kerber" počinje sa onog mesta gde se završava priča o grupi TOP. Naime, poslednja postava grupe TOP, koju su sačinjavali Gale, Toma, Bane, Zoka i Mada, odlučuje da promeni naziv u KERBER. Ovo ime preuzimaju iz grčke mitologije i ono označava troglavog psa koji čuva podzemni svet Had, kako niko ne bi mogao da iziđe iz njega. Ova simbolika biće tokom svih narednih godina sastavni deo imidža grupe i to iskazana, pre svega, kroz nazive albuma, kao i kroz većinu pesama njihovog muzičkog opusa.

Grupa odmah počinje sa intenzivnim radom i osim r&r standarda, u repertoar uvršćuje i sopstvene kompozicije, stilski snažno orjentisane ka bazičnom rocku, čime su u startu odredili sopstveno muzičko usmerenje, beskompromisno ostajući na tom putu do današnjih dana.

Na "OMLADINSKOM FESTIVALU" održanom 20. maja 1983. u Subotici, Kerber, izvodeći sopstvenu kompoziciju "MEZIMAC", ubedljivo osvaja prvo mesto i to kako glasovima publike, tako i samog žirija festivala.

Ovaj uspeh im otvara vrata za snimanje albuma koji oni znalački koriste i 1983. izlazi prvi album grupe pod nazivom "NEBO JE MALO ZA SVE" prema istoimenoj kompoziciji. Album je nakon samo nedelju dana prodat u 10.000 primeraka.

Ponovno okupljeni niški sastav Kerber sa gomilom gostiju održao je u decembru nezaboravan koncert u beogradskoj Hali sportova. Pogledajte snimak sa koncerta kako je sve to izgledalo.



Autor: S.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>