Region

Svet

2CELLOS na druženju sa studentima Fakulteta muzičke umetnosti i Stefanom Milenkovićem

Violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser iz popularnog dua 2CELLOS biće gosti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, dan pre koncerta, u četvrtak, 27. decembra od 13h.

2CELLOS na druženju sa studentima Fakulteta muzičke umetnosti i Stefanom Milenkovićem


 
2CELLOS je sa zadovoljstvom prihvatio predlog da na našoj Muzičkoj Akademiji, organizuju radionicu za sve zainteresovane studente kojima će preneti svoje bogato iskustvo sa svetskih pozornica i u radu sa svetskim zvezdama kao što su Elton Džon (Elton John), pijanista Lang Lang, gitarista Stiv Vaj (Steve Vai), Cukero (Zucchero) i mnogi drugi.
 
Radionica se organizuje u okviru novootvorenog studijskog programa za Džez i popularnu muziku, jedine katedre ove vrste na Balkanu, koja je ove školske godine upisala prvu generaciju studenata.
 
Takođe, saznavši da je naš poznati violinista, Stefan Milenković u Beogradu u vreme održavanja njihovog koncerta, mladi violončelisti su izrazili želju da se upoznaju sa njim i pozovu ga na koncert što je Stefan prihvatio. Nadamo se da će iz ovog poznanstva nastati najmanje jedan novi zajednički aranžman.
 
Podsećamo vas da će 2CELLOS održati koncert u Sava centru, 28. decembra. Posetioci će moći da uživaju u interesantnim obradama popularnih hitova za dva violončela kao što su "Smells Like Teen Spirit", "With Or Without You", "Welcome To The Jungle", "Viva La Vida", "Smooth Criminal" i dr.
 
Luka Šulić i Stjepan Hauser sviraju na violončelu od detinjstva. Studije su završili 2011. – Luka je diplomirao na čuvenoj Royal Academy of Music u Londonu a Stjepan na Royan Northern College of Music u Mančesteru. Njihov nagli uspon na svetsku scenu desio se posle postavljanja videa za obradu pesme Majkla Džeksona „Smooth Criminal“ na youtube koji je za samo tri dana imao više od 1,5 miliona pregleda među kojima je bila i izdavačka kompanija Sony kao i Elton Džon.

Karte za ovaj koncert možete kupiti na ovom linku.

Autor: S.P.
Foto: PR Kombank Arena

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>