Svet

Region

Stiven King: Tašta mu uterala strah u kosti!?

Čuveni američki pisac Stiven King, koji voli da zastrašuje ljude svojim horor romanima, kaže da se i sam plaši zmija, paukova, ali i tašte.

Stiven King: Tašta mu uterala strah u kosti!?



Na pitanje čega se najviše plaši, koje mu je postavio jedan student Masačusets univerziteta u Louelu, čiji je juče bio gost, autor bestselera "Keri" i "Isijavanje" odgovorio je: "Paukova, zmija... i tašte".

U razgovoru sa 125 studenata ovog univerziteta, američki pisac je objasnio svoj način rada, navodeći da je njegov cilj da piše priče sazdane emocijama.

- Ja sam pisac koji voli sučeljavanje. Želim da vam se unesem u lice. Želim da prodrem u vaš prostor. Želim da se približim na razdaljinu za ljubljenje, grljenje, gušenje, udaranje. Nazovite to kako god hoćete, ali želim vašu pažnju - rekao je 65-godišnji pisac, čiji su mnogi romani adaptirani za film.

On je kazao da njegova fascinacija za horor priče ne potiče od trauma iz detinjstva i da uglavnom zna gde da nađe ideje za svoje romane.

On je govorio, takođe, i o svoje dve nove knjige, krimi romanima "Joyland" i "Doctor Sleep", nastavku "Isijavanja", koje će biti objavljeni u julu, odnosno septembru iduće godine.

King je rekao da u početku nije želeo da napiše nastavak, ali da su ga ljudi često pitali za dečaka iz "Isijavanja", želeći da znaju šta se s njim dogodilo.

- Na kraju je i mene to počelo da zanima - naveo je on.

Tokom razgovora, King je podstakao studente da posmatraju ljude oko sebe i uočavaju osobine koje će im pomoći da stvore vlastite likove. On im je poručio da ne treba da ih obeshrabri odbijanje izdavača i savetovao da ne koriste beležnice, jer ono što je vredno pisanja ostaje u glavi.

- Moj metod prilikom započinjanja bilo čega je da sebi ispričam priču dok ležim noću u krevetu, čekajući da zaspim - kazao je majstor horora.

King ne bi bio to što jeste da studentima pre odlaska nije ostavio delić misterije.

- Uvek sam se pitao ko sam dok pišem, jer kada jednom počnem da pišem, više nisam sam sa sobom u sobi - priznao je on.

Autor: S.P.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>