Region

Svet

Zabranjen nastup Milene Ćeranić i Nemanje Stevanovića!

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo iz redova SDA zabranio je nastup Milene Ćeranić, Ćema i Nemanje Stevanovića u Domu mladih.

Zabranjen nastup Milene Ćeranić i Nemanje Stevanovića!



Sarajevski "intelektualci" organizovali su proteste zbog najavljenog nastupa Milene Ćeranić, Ćema, Nemanje Stevanovića, Dejana Matića i drugih pevača iz Srbije na otvaranju Teatro šoua 8. decembra u Domu mladih.

Zamisao je bila da svake subote gostuju srpski pevači, ali od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa. Ministar iz redova SDA, stranke koju je osnovao Alija Izetbegović, u stilu superheroja izašao je pred masu i izjavio kako je on lično zabranio "sramni nastup srpskih drugorazrednih turbo-folkera".

"U hramu sarajevske kulture, na sceni na kojoj je svojevremeno nastupao Davorin Popović, ne može i neće nastupati nikakva Ćeranićka i nikakav Ćema! Ne dozvoljavam takvo skrnavljenje naših kulturnih institucija", izjavio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i dodao da će "nižerazredni folkeri biti zabranjeni u Sarajevu jednom za svagda".

Pod znakom pitanja je i održavanje koncerta Sergeja Ćetkovića zakazanog za kraj decembra, takođe u Domu mladih, a sarajevska intelektualna elita zakazala je za naredne dane i proteste "Art fajt", kojima će pokušati da onemogući održavanje "skarednih koncerata" u gradu na Miljackoj.

Pokušali smo da dobijemo komentare od Milene i Ćema, ali oni nisu hteli da govore o aktuelnim dešavanjima u Sarajevu. Kontaktirali smo i s organizatorima Teatro šoua, koji su nam kratko rekli da postoje određeni problemi u Sarajevu.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>