Region

Svet

Saša Popović: Nemam razloga da stanem, na proleće kreće satelitska televizija

Direktor "Grand produkcije" Saša Popović godinama važi za najvećeg maga šou-biznisa na našim prostorima. Osporavan i hvaljen, prvi čovek najuticajnije diskografske kuće u Srbiji ističe da je ponosan na projekat "Zvezde Granda" i da mladi pevači imaju tretman kakav ne bi mogli nigde da dobiju.

Saša Popović: Nemam razloga da stanem, na proleće kreće satelitska televizija



Mada je nameravao da medijsko delovanje proširi i na televiziju Avala, odustao je od toga.

- Sve je "puklo" u poslednjem trenutku, jer jedan od naših partnera nije mogao da dobije kredit od oko sedam miliona evra, koliko su iznosila stvarna zaduženja Avale - priča Popović. - Naša ideja je bila da formiramo novo rukovodstvo i da se podigne rejting, jer bez gledanosti nema ni para. Iz izveštaja revizorske kuće mogao sam da vidim da zaposleni na Avali nisu primali platu gotovo godinu dana. Osmislili smo dobar program, tako da smo za godinu dana mogli da podignemo rejting i da dođemo na nulu. Presudio je isključivo finansijski faktor, jer su zaduženja bila zaista velika. Nikakve druge priče nisu bile u igri. Zaposleni su bili zadovoljni našim dogovorom, verovali su u to, baš kao i ja.

Da li je tu kraj vaših ambicija što se tiče osnivanja televizije?

- Pored Avale, druga opcija je bila da "Grand produkcija" pokrene satelitski program, što ćemo i učiniti. Planiramo da to realizujemo već na proleće.

Iako ste rekli da će ovo biti poslednja sezona "Zvezda Granda", ipak ste nastavili sa takmičenjem. Zašto?

- Najavili smo kraj serijala, jer smo iscrpli tu decu, a drugi razlog je to što smo se plašili da li će posle sedme sezone narod i dalje želeti da gleda ovo takmičenje. Kada je počela nova sezona videli smo da se emisija prati nesmanjenom žestinom. Samo na završnoj audiciji imali smo 200 kandidata, tako da već imamo više od polovine takmičara za narednu sezonu. Nema razloga da stanemo.

Šta se dešava sa "Zvezdama" kada im istekne ugovor?

- Oni sa nama potpisuju ugovor na devet godina. Posle toga pevači su potpuno slobodni da se bave ovim poslom onako kako smatraju da treba. Međutim, u neformalnom razgovoru sa njima shvatio sam da će mnogi želeti da im "Grand" i dalje ugovara nastupe i da budu pod okriljem naše kuće. Ne verujem da bi bilo ko od njih hteo da samostalno traži menadžere.

Autor: S.P.
Izvor: novosti.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>