Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Bojan i Marko najbolji, Cakana razočarala žiri (Foto)

Nova emisija Prvog kuvara Srbije počinje i novim zadatkom - spremanjem riblje čorbe i to za 10 osoba.

Prvi kuvar Srbije: Bojan i Marko najbolji, Cakana razočarala žiri (Foto)



Suzana je odlučila da iskoristi svoj bedž, pa danas neće kuvati. Kuvari za spremanje čorbe imaju 45 minuta i posle nabavke namirnica, kreću u izvršenje zadatka. Većina kuvara pravi riblju čorbu prvi put, pa im članovi žirija pomažu svojim savetima. Petar napominje takmičarima da jedna porcija čorbe sadrži 250 ml, pa da tako moraju danas spremiti oko 2.5l čorbe.



Takođe im je rekao da povrće mora biti sitno iseckano, a šargarepa čak izrendana. Romana dobija aplauz od Petra jer je znala zašto se čorba ne meša varjačom ili kašikom u toku kuvanja, a Bojan zato što je znao da se riba dodaje u čorbu na kraju kuvanja. Vreme za kuvanje je isteklo, pa tako žiri odlučuje da prvo pregleda imaju li kuvari skuvane čorbe za 10 osoba, pa će tek onda ocenjivati ukus, gustinu, pikantnost…

Cakanina čorba je vise ličila na supu, jer je suviše bila blaga, za razliku od Markove koja je dobila sve pohvale. Romana je napravila grešku jer je krupno isekla povrće, ali je ukus ribe bio dobar. Dinča je upozorio žiri da je čorba preljuta, međutim niti je bila ljuta, niti ukusna. Anina čorba je više ličila na riblji paprikaš, a i imala je gustinu potaža.



Malo gušću čorbu je napravio i Bojan, ali je imala pravi ukus riblje čorbe, i ona je pored Markove danas proglašena za najbolji zadatak. Žiri je odlučio da je Cakana imala najslabiji rezultat, a ona je imala primedbe na komentare žirija. Pored nje, žiri je izveo i Anu, pa su ostali kuvari birali koga će spasiti.

Nakon izjednačenog broja glasova dobijenih od takmičara, žiri je morao odlučiti ko je danas napravio najgoru čorbu, pa su se tako odlučili za Cakanu. Ko će napustiti dalje takmičenje, videćemo u sutrašnjoj emisiji serijala "Prvi kuvar Srbije".

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>