Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Takmičari spremali jelo po receptu, Bojan Marović najgori!

Na početku emisije žiri je pitao Suzanu i Marka da li žele da iskoriste svoje bedževe, ali su oboje odustali jer žele da ih iskoriste kada im bude zaista trebao.

Prvi kuvar Srbije: Takmičari spremali jelo po receptu, Bojan Marović najgori!



Današnji zadatak je neobičan jer takmičari neće ići u prodavnicu, ali će dobiti korpe pune namirnica zajedno sa receptom za Bardiran Carski file sa glaziranim kestenom i glaziranom šargarepom.

Na samom startu je bilo dosta nedoumica oko toga koje je i kakvo to jelo, a članovi žirija su napomenuli da žele da vide kako će se takmičari snaći sa pravljenjem jela po recepturi i kuvarskoj terminologiji.

Startovalo je vreme od 45 minuta u okviru kojih takmičari moraju spremiti svoje jelo, odnosno Bardirani carski file sa prilozima.

Kuvari su se tako, kako snašli sa spremanjem ovog jela, ali su najviše problema imali upravo sa terminom "bardirati" što u kuvarskoj terminologiji znači uvijati slaninom neko jelo u ovom slučaju svinjski file.

Žiri je u ovoj emisiji bio nedostupan za takmičare, čak ni Petar nije želeo da deli savete što su mu mnogi zamerili.

Po isteku vremena žiri je konstantovao da ima samo četiri jela koja su pripremljena do samog kraja, ali su sva probali.

Nakon degustacije došlo je vreme da se odluči i proglasi najbolji, ali su pre toga komentarisali način pripreme, a zatim su pohvalili Dinču, Marka i Mariju jer su oni na najbolji način tretirali meso.

Odluka je pala da je najgore pripremljeno jelo imao Bojan Marović, ali mu se pridružila i Suzana Mančić kao neko ko ima najlošije jelo. Ostali takmičari su imali priliku da glasaju koga žele da zadrže u emisiji i zaštite od izbacivanja u petak. Takmičari su se bunili jer nisu želeli da na taj način glasaju, ali su na kraju ipak morali. Bojan Marović je izglasan kao favorit za izbacivanje.

Ova emisija je ipak ostala bez konkretnog proglašavanja pobednika samo uz pohvale Milanu Dinčiću, Marku Konu i Mariji Petronijević.

Autor: S.P.
Foto: TV Pink

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>