Region

Svet

Region

Snimanje filma o Nikoli Tesli počinje uskoro u Srbiji!

Snimanje filma "Tesla, vladar sveta" trebalo bi da počne početkom 2013. godine u Srbiji, a nedavno su našu zemlju posetili glavni producenti holivudskog studija "Universal" i odabrali više lokacija za snimanje, rekao je producent i scenarista filma Vladimir Rajčić.

Snimanje filma o Nikoli Tesli počinje uskoro u Srbiji!



"Moja producentska kuća kontroliše projekat i uspeo sam da glavne producente dovedem u Srbiju nakon posete Evropi. Tu smo proveli nekoliko dana i dogovorili smo se da će se projekat raditi u Srbiji. Mi smo potajno obišli za tri dana čitavu Srbiju, ima mnogo lokacija koje su nam se dopale, a neke od njih su sam Beograd i njegova okolina", izjavio je Rajčić, koji je dodao da će film biti visokobudžetni i u 3D tehnici, a da će obuhvatiti čitav Teslin život, s tim što će se najviše fokusirati na naučnikov život u razdoblju između 30. i 60. godine, jer je taj deo njegovog života, prema mišljenju Rajčića, najvažniji.

Vladimir Rajčić  nije želeo mnogo da otkriva o glumcima koji će se pojaviti u filmu, ali je napomenuo da su u igri Kristijan Bejl, Nikolas Kejdž, Harison Ford, te da će Lolita Davidovič igrati Teslinu majku.

Prema rečima Rajčića, uz projekat su stali i američki Senat i ambasada SAD u Beogradu.

On je najavio da će uskoro na izabranim lokacijama početi da se grade kulise, a da se čeka ugovor sa Vladom Srbije kako bi se započelo snimanje.

"Ministarstvo kulture proglasilo je da je projekat od nacionalnog značaja za našu zemlju, lično sam razgovarao sa premijerom Vlade, koja je stala iza projekta, jer su rekli da je od značaja za naš narod", zaključio je Rajčić.



Inače, poslednji Rajčićev projekat je film "Srpski ožiljci", koji je 2009. sniman u Beogradu, a zvezde ovog ostvarenja su bili Majkl Medsen i Majk Dakaskos.

Rajčić je u međuvremenu najavio nekoliko velikih projekata u kojima bi trebalo da glume Harvi Kajtel i druge holivudske zvezde, a u opticaju je bio i sada već pokojni Denis Hoper. Film o Tesli je prvi put najavio još početkom 2010. i tada su se na listi glumaca koji bi mogli da se pojave u filmu nalazili i Martin Šin, Džesika Alba, Megan Foks i drugi.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>