Region

Svet

Severina zbog predbračnog ugovora izgubila tri i po miliona evra!

Milan Popović na vreme je zaštitio svoju imovinu za slučaj da se rasturi sa Severinom Vučković. Hrvatska zvezda verovatno neće dobiti ništa, osim alimentacije za sina Aleksandra!

Severina zbog predbračnog ugovora izgubila tri i po miliona evra!



- Kad je Milan odlučio da ima dete sa Seve, njegovi advokati su napravili ugovor kako bi zaštitio svoju imovinu, koja se procenjuje na više desetina miliona evra. Severina je potpisala taj dokument. Ona nije mogla ni da zamisli da će ugovor stupiti na snagu, jer je verovala da će ostati zajedno, pogotovo kad je zatrudnela - kaže izvor, blizak srpskom kralju bakra.

Da Popović nije insistirao na tome, pevačica bi sada mogla sudski da zatraži procenat svega što je Popović stekao u prethodne dve godine. Prema pojedinim navodima, on je inkasirao čak sedam miliona evra u nekretninama. Ukoliko su šest meseci živeli pod istim krovom, žena ima pravo na čak polovinu imovine, što mu, u ovom slučaju, dođe tri i po miliona evra. Koliko bi dobila, mogli bi da se dogovore sami ili uz pomoć pravnog zastupnika.

Advokat Nedeljko Marković za Kurir kaže da je moguće sačiniti takav ugovor, bez obzira na to da li su dve osobe sklopile brak ili žive u vanbračnoj zajednici.

- Kod nas prilikom zaključenja takvog ugovora vlada atmosfera volje, što znači da stranke same utvrđuju kako će zaključiti neki ugovor, od kada će on proizvoditi pravno dejstvo, koje je pravo merodavno da odlučuje o njemu. S obzirom na to da nisu poznate činjenice samog ugovora, ne mogu se detaljno izjasniti o njemu, ali ukoliko su zaista zaključili ugovor i ukoliko isti proizvodi pravno dejstvo od trenutka zaključenja, odnosno od trajanja zajedničkog života ugovarača, onda se može raspravljati o konkretnom slučaju - naglašava Marković.

Autor: S.P.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>