Region

Svet

Prvi glas Srbije: Novi i neki stari kandidati uz po kojeg udvarača Aleksandri Radović (Video)

I večeras kandidati dobijaju svojih pet minuta da pokažu svoje pevačke sposobnosti pred žirijskom trojkom Vladom Georgievim, Sašom Miloševićem Maretom i Aleksandrom Radović.

Prvi glas Srbije: Novi i neki stari kandidati uz po kojeg udvarača Aleksandri Radović (Video)



Svaki takmičar će se potruditi da se predstavi u što boljem svetlu, otpeva pesme najbolje što ume kako bi ubedio žiri da poseduje kvalitete kojima se izdvaja od drugih i koji ga čine zvezdom.



Za početak se predstavila Katarina Gardija iz Beograda, student koji se bavi pevanjem već godinu dana. Radi svuda po državi. Misli da je lepa, ali nije narcis, ne voli kada je neko hvali. Smatra da treba raditi na sebi i školovati se. U bendu je zovu "Pera Ždera" jer kada putuje samo jede pljeskavice, obožava ih. Može da se prilagodi raznim uslovima i nada se da će se snaći i u prvom glasu Srbije. Pre nego što je ušla kod žirija smirivala je sebe govoreći da ona to može i ona to zna. Žiri je imao pitanja o pevanju i ono omiljeno kako bi sebe ocenila na šta je ona rekla da bi sebe ocenila sa devetkom. Pevala je od Silvane "Šta će mi život bez tebe dragi", a druga je bila Aleksandrina "Čuvaj moje srce", ali se spetljala i zaboravila reči tako da je promenila i pevala od Nine Badrić "Dodiri od stakla". Drugi pokušaj je bio dobar i odmah je dobila zeleno svetlo do Georgieva. Saša je rekao da treba da prođe, ali da mora mnogo da radi. Dobila je fakultetsku šesticu i prošla dalje sa sva tri zelena svetla.

Sledeći kandidat je Damir Hodžić iz Beograda. Dečko koji voli da se zabavlja po žurkama i stalno izlazi. Većina devojaka koje ga znaju kažu da je zlatni dečko. Radi kao pr menadžer klubova, bavi se fitnesom već duže, a za emisiju se prijavio kako bi pokazao ono što zna. Smatra da ima veliki potencijal, a kada je pevanje u pitanju peva sve od Nirvane do Silvane. Osmica je njegova ocena svog pevanja. Međutim, zlatni dečko je u samom startu najviše imao šanse da propadne kroz rupu, ali je žiri hteo da čuje i drugu pesmu od njega. Čim je počeo da peva iste sekunde je dobio dva crvena svetla jer njegova interpretacija pesme "Rano je za tugu" je naterala žiri na smeh. Tri crvena i rupa su bila završnica za zlatnog dečka.



Idemo dalje, Dorijan Šmit iz Kragujevca se prijavio u emisiju jer voli da peva. Ljudi su ga terali da peva, uzeo je mikrofon u ruke i tada je sve krenulo. Tata ga je naučio da peva. Kada mama ode na posao oni sve zaključaju i onda pevaju, čak su i prozor izbili. Tata mu je preminuo i mnogo mu nedostaje. Počeo je da peva mesec dana nakon smrti oca. Muzika je bila njegov izlaz iz teške situacije, a učešće u emisiji "Prvi glas Srbije" posvećuje svom ocu. Jedina stvar kojom želi da se bavi u životu je muzika. Za početak smo čuli Džibonija. Aleksandra je tražila da Dorijan izvadi ruke iz džepova, što ga nije omelo da nastavi da peva. Dorijan je imao i podršku svoje sestre u bekstejdžu. Žiri je razmišljao. čini se dugo, i napetost je rasla, ali je dobio zeleno svetlo od Mareta koji je rekao da bi on radio sa njime. Aleksandra je rekla da nema to nešto što ga razlikuje na slušanje, a sa druge strane nije mogla reći da ne zna da peva, uz mnogo truda. Georgiev je naveo da je Dorijan primenio tehniku koja se zove imitiranje što je bilo loše jer je dobio od njega crveno svetlo, što je i Aleksandri bilo dovoljno da mu da crveno svetlo tako da je Dorijan završio u rupi, ali neće odustajati od pevanja jer je to ono što mu pomaže da prebrodi teške trenutke.



Marina Moconja, i prošle godine je bila u emisiji. Iako je odrasla sa kokoškama, ovcama i kozama kaže da je kulturnija nego mnogi u Beogradu. Prošle godine je zbog treme napustila takmičenje. Za početak je izrazila svoje divljenje ka Beogradu i tome da se navikava, a njen traktor su zamenili tramvaj, bus i trola. Za razliku od rodnog kraja čudno joj je jer se niko nikome ne javlja. Ove godine će se potruditi da bude samosvesnija i da ne bude treme kao prošle godine. Pred sam izlazak na scenu ipak je imala tremu. Georgiev je odmah želeo da čuje pesmu kako ne bi trošili vreme. Marina je pevala pesmu Saše Vasića "Nije znala". Žiri nije želeo više da zadržava Marinu koja je i ove godine oduševila žiri i prošla dalje. Nadamo se samo da joj trema neće praviti problem.



Usledilo je par kandidata koji su bili i prošle godine pred strogim žirijem i čini se da se njihovo mišljenje kao i pevanje kandidata promenilo. Neki su bili premladi, neki nesigurni a neki jednostavno bez talenta dok je grupa koja je večeras pevala oduševila žiri svojim napretkom i svi su prošli dalje.

Vukašin Petrović iz Dobanovaca je sledeći kandidat se prijavio u emisiju jer je želeo da poljubi Lenu Kovačević, ali i Aleksandra nije loša i smatra da njoj treba baš takav muškarac i ako bi imao prilike da bude sa njom skroz bi se promenio. Misli da će Aleksandra biti pečena, uskoro. Žiri je želeo da Vukašin nešto ispriča o sebi i zanimalo ih je da li ima devojku na šta je on rekao da voli devojke kakva je Aleksandra. On je rekao da ako ispuni kriterijume da će je zadovoljiti. Zatim je Vukašin pevao od Miligrama pesmu "Pola ljubavi". Njegovo pevanje je bilo daleko od zadovoljavanja bilo kojeg člana žirija, a najmanje Aleksandre radović. Drugu pesmu nije spremio, ali je ipak pevao na šta je Georgiev ustao i dao mu gratis čestitku koja ništa ne znači bez tastera. Vukašin je zapretio da ako ne žele da ih ljubi u čelo da stisnu zeleni taster. Za kraj, pre nego što je propao kroz rupu rekao je da će ići kod Aleksandre na časove i poručio joj je da se razvede i bude sa njim.



Maja Milovanović iz Sarajeva srednju i osnovnu je završila u Višegradu. Prijavila se kako bi videla da li je sposobna da uradi nešto po pitanju muzike. Imala je veliku tremu pred izlazak na scenu, ali misli da će to biti ok. Aleksandra je napomenula da su joj štikle velike što je dodatno podstaklo tremu, ali kada je Maja progovorila japanski Aleksandra se oraspoložila. Maja je pevala pesmu od Selin Dion, što je žiri bacilo na noge. Svi su tapšali, čak i režija, a to je odličan znak da Maja ide dalje. ovo je nešto najlepše što joj se desilo i nada se da će takvih iskustava biti još u životu.



Sledeći kandidat je Saša Usković iz Prokuplja kojeg je trema u startu isekla. Bavi se muzikom deset godina, a prijavio se u emisiju kako bi video šta može i da li može. Čim je stao na centar nije mogao dalje, bilo mu je strašno naći se pred žirijem. Pesma "Rano je za tugu" zvučala je kao da je neko pustio pokvaren cd, tako je Georgiev prokomentarisao Sašino pevanje. Saša na vratu ima tetovažu violinskog ključa koju je istetovirao pred samo takmičenje. Žiri mu je sugerirao da promeni tetovažu, ako može i da nađe neku drugu zanimaciju u životu. Tri crvena su bila sve što je Saša dobio od žirija, što njemu znači da je za njega sve što se tiče muzike završeno.



Usledili su kandidati koji su odgovarali na ono pitanje koje žiri obožava da postavlja - Kako ocenjuješ sebe -, što je ustvari trik pitanje, jer žiri obožava da kandidatima realno kaže kako nisu ni za jedan ili nula jedan i da je njihovo pevanje samo za kupatilo. "Totalno promašeni slučaj", "Ja sam u šoku da možeš da proizvedeš toliko falš tonova i da možeš da se oceniš sa devetkom", "Sve najlepše u životu" su samo neke od osveštavajućih rečenica koje su kandidati čuli pre nego što su redom propadali kroz čuvenu rupu.

Pred vama je Tamara Marić iz Beograda, ekonomista i muzičar. kada je videla reklamu osetila je da je to to i da mora da se prijavi. Lejdi Gaga i Bijonse su njeni uzori i smatra da svojim trudom i radom može da ostvari zavidnu karijeru. Aleksandra je zadala jednostavan zadatak Tamari da ponovi jedan ton što ona nije mogla i dobila je od nje crveno svetlo, nakon "Hajde da ludujemo" dobila je još dva crvena svetla i uz pozdrave propala kroz rupu. "Vidimo se kad porasteš" je bila Vladina pozdravna rečenica upućena Tamari.

Nakon malog predaha usledio je kandidat Martin Osmanović iz Niša, student koji se trudi da bude dobar student kako bi dobijao stipendije kako bi pomagao porodici. Život im nije lak jer dosta novaca je potrebno kako bi se školovao. Ne stidi se svoje nacionalnosti i smatra da se niko ne treba stideti sebe i svoje porodice. Misli da će najteže biti oduševiti Aleksandru jer je ona najbolji vokal u Srbiji. Pesma Tome Zdravkovića "Ovamo cigani" je bila prva pesma, sa kojom je Martin pokušao da očara žiri, ali nešto tu nije štimalo. Mare mu je odmah dao zeleno svetlo. Georgiev je prokomentarisao da Martin ima vulgarne ukrase, kao da je radio pod šatrom. Priznao je njegov talenat, ali nije mogao da mu da zeleno svetlo. Aleksandra je morala da prelomi. Rekla mu je da ima mnogo felera, ali je on pokušao da kaže kako ga trema sputava. Obećava da će završiti fakultet, ali će se baviti i pevanjem. I od nje je dobio zeleno svetlo što je izazvalo uzvik oduševljenja od njegove porodice u bekstejdžu.



To su bili kandidati koji su prošli ili nisu kroz ovu šestu emisiju najpopularnijeg muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije". I iduće subote na istom mestu, ali sa novim kandidatima.

Autor: Sokol Vuk
Foto/Video: Prva TV

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>