Region

Svet

Beer Fest, dan drugi: Zvezde večeri Hladno pivo i Rambo Amadeus, pivo od 160 do 390 dinara!

Prvo veče Festivala otvorila je grupa ”The Horsemen”. Pored nekoliko autorskih pesama, u svom dvadesetominutnom nastupu, svirali su i obrade poput “Master of Puppets” i dobro zagrejali još publiku na Ušću a nakon njih na scenu je izašao Toni Montano.

Beer Fest, dan drugi: Zvezde večeri Hladno pivo i Rambo Amadeus, pivo od 160 do 390 dinara!



A večeras...

Drugo veče Belgrade Beer Festa otvara grupa Aman Zaman, pobednik javnog konkursa Beer Festa za neafirmisane bendove, koji je osvojio facebook fanove, u konkurenciji 56 bendova. Atmosferu zagreva petočlani slovenački rok bend Evil Eve, sa atraktivnom Evom Breznikar, vokalom i gitaristkinjom.

Sledi novosadski bend Obojeni program, nastao ranih 80-ih godina, po uzoru na britanski new wave i punk. Specifični su po tekstovima nabijenim buntom protiv establišmenta, pa se smatraju zaštitnim znakom nezavisnog rokenrol razmišljanja. Prvi je bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju, davne 1993. godine. Na večerašnjem nastupu sviraće i numere sa novog albuma.

Beogradski rok bend Hypnotized, večeras je zadužen za tvrđi rok zvuk. Ovaj bend zapanjujuće energije, pre dve godine izdao je prvi album, a pažnju javnosti privukao je sjajnim spotovima u režiji Stefana Filipovića, reditelja kultnog filma „Šejtanov ratnik“. Njihovi singlovi odlično su prošli na listama.

Zagrebačka pank rok grupa, Hladno pivo, definitivno atrakcija večeri, izlazi na scenu u 21.30. Bili su zvezde prvog Beer Festa, kada su, kako kažu, imali tremu od mase. Od tada su miljenici ovdašnje publike. Od večerašnjeg događaja očekuju grandiozan spektakl, more ljudi, pun frižider piva u bekstejdžu i dobar provod. Pripremili su šaroliku i veselu plej listu, a fanovima poručuju da ponesu svoje cipelice za ples i majicu koja se sme zaliti pivom.   

Sat vremena sa makedonskim virtuozom na gitari Vlatkom Stefanovskim, poslastica je za sve ljubitelje „bluza istoka“. Frontmen i osnivač grupe „Leb i Sol“, nakon raspada grupe, sarađivao je sa vrhunskim svetskim muzičarima kao što su Jan Akerman i Toni Levin, a nedavno je održao turneju „Kings of strings“ sa Tomijem Emanuelom i Štokerom Rozenbergom. Kako je upravo završio muziku za novi film Gorana Paskaljevića, ulazi u studio da dovrši novi album i da ga objavi. Večeras će, VS trio svirati hitove grupe „Leb i sol“.

Posle ponoći, na stejdž stupa Rambo Amadeus, šok majstor i„Svetski Kilo Car“, koji se na Evroviziji pojavio u društvu „trojanskog magarca“. Na koncertima improvizuje studijske verzije pesama, uz humor i satirične opaske. Nikada ne ostavlja publiku ravnodušnom.

Veče zatvara Prodigy real tribute bend, koji važi za najboljeg interpretatora čuvenog britanskog sastava, na ovim prostorima.

Autor: S.P.
Foto: BeerFest

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>