Region

Svet

Šaban Šaulić i Hasan Dudić prave sindikat!

Pevačke legende Šaban Šaulić i Hasan Dudić uskoro napuštaju SOKOJ i prave sopstveni sindikat, koji će se baviti autorima narodne muzike i zaštitom njihovih prava! Već decenijama Šaban i Hasan stvaraju najveće hitove narodne muzike, za šta od organizacije SOKOJ na godišnjem nivou na ime autorskih prava dobijaju vrlo malo novca.

Šaban Šaulić i Hasan Dudić prave sindikat!



Razlog je, kako su im rekli u SOKOJ, to što “više nisu traženi”!

“Od 1974. sam član SOKOJ. Do pre sedam-osam godina stanje je bilo tu i tamo kako treba, a sad je strašno! Za godinu dana obračuna emitovanih i izvođenih autorskih dela dobio sam oko 500, a Šaban oko 600 evra! To je bruka i sramota! Omalovažavaju nas, ponižavaju nas bedom koju nam daju, a mi smo im napravili one zgrade koje imaju! Šaban je sam prodao oko 40 miliona ploča, a ja više od 10 miliona, i sada da zaslužimo ovo poniženje?!”, priča besni i povređeni Dudić.

Šabanova supruga Gordana Šaulić u njegovo ime kaže:

“Baš ih briga za pevače narodne muzike, jer tu muziku hoće da stave na najniže grane, a uzdignu ovu novokomponovanu. Ljudi čije se pesme na radio-stanicama izvode neuporedivo manje nego Šabanove dobijaju mnogo više para nego on”, priča razočarana Šaulićka.

“Ko odlučuje koliko će ko para dobiti?! Ko je taj čovek?! Nekad je Šaban bio najveći poreski obveznik u celoj Jugoslaviji, jer se tada u državi znalo ko je šta plaćao i ko je ko bio”, ogorčena je supruga poznatog pevača.

Autor: S.P.
izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>