Ostalo

Sme�no

Pikasova izložba Na Azurnoj obali, u Beogradu do 13. maja! (Video)

Izložba keramike čuvenog španskog umetnika, Pabla Pikasa "Na Azurnoj obali", koja je postavljena od 2. februara u zgradi ''Beko'' fabrike na Dorćolu, traje još samo 2 dana, tačnije  do 13.maja 2012.  Tako da svi oni koji nisu bili u mogućnosti da u pethodna tri meseca posete ovu izuzetno važnu i retku postavku PIkasovih dela, imaju priliku da to učine do kraja nedelje.

Pikasova izložba Na Azurnoj obali, u Beogradu do 13. maja! (Video)



Postavka ''Na Azurnoj obali'' predstavlja najmanje izlaganu oblast u opusu svestranog umetnika Pabla Pikasa, a sastoji se od stotinak eksponata - predmeta od keramike, srebra i zlata. Posebnu draž postavci daju plakati koje je upravo Pikaso radio za Godišnje izložbe keramike u mestu Valori, na Azurnoj obali, gde su svi eksponati i nastali. Predmeti su u vlasništvu nekoliko privatnih kolekcija iz južne Francuske, a izložbu je Beogradu omogućila slovenačka galerija Deva Puri (poznata po organizaciji izložbe "Božanstveni svetovi" Salvadora Dalija).

Izložbu je do sada videlo više od 10.000 posetilaca, a osim Beograđana, među posetiocima je bio i veliki broj stranaca i organizovanih grupa iz Srbije i Regiona. Zbog velikog interesovanja izložba je produžena nakon 15. aprila do 13. maja.

Pogledajte video materijal koji dokumentuje Pikasov rad sa glinom.



Autor: Sokol Vuk
Izvor: picasso.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>