Svet

Region

Otkrivena najstrožija tajna kraljevske porodice

Otkriven je razlog zbog kojeg su majku kraljice Elizabete II celog života nazivali Cookie, što znači "mala kuvarica". Naime, u opširnoj biografiji "Kraljica Majka" koja uskoro izlazi, autorka Lejdi Kempbel iznosi iznenađujuću teoriju o kraljici– ona je ćerka francuske sobarice!

Otkrivena najstrožija tajna kraljevske porodice



"Činjenica je da kraljevski i aristokratski krugovi već decenijama znaju da je Elizabet Bovs Lajon bez sumnje ćerka 14. grofa od Stratmorea i Kingornea, ali ne i dete njegove supruge Sesilije, baš kao ni njen mlađi brat David, rođen dve godine posle nje. Elizabet i David bili su deca Margarite Rodiere, atraktivne Francuskinje koja je bila kuvarica na porodičnom imanju St. Pol Valden Buri i rodila je svojim gospodarima dvoje dece koje su toliko priželjkivali nakon što su doktori zabranili Sesiliji trudnoću, stoji u biografiji. Autorka je istrajna u nizanju dokaza koji potvrđuju njene tvrdnje. Indikativnim smatra i nadimak Cookie, koji je u kraljevskim krugovima nosila od ranih 20-tih godina prošlog veka, kada se udala za Džordža VI".

Ova objava će sigurno jako odjeknuti u britanskim krugovima, pogotovo jer je plasirana upravo u vreme obeležavanja 10godišnjice smrti Kraljice Majke. Ostaje da vidimo kako će kraljevska porodica reagovati na spomenutu tvrdnju- prenosi hrvatski Dnevnik.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>