Region

Svet

VIP Survivor: Tajne i pravila igre

Rijaliti “Survivor” je jedan od najpopularnijih svetskih šou programa. Učesnici ovog takmičenja će biti izolovani 40 dana na najepšim egzotičnim i divljim mestima na Kostariki gde će pokušati da osvoje veliki novac. Osamnaest VIP takmičara će morati da se izbore za titulu “jedini preživeli”.

VIP Survivor: Tajne i pravila igre



Tokom igre postoji izbacivanje koje omogućava kandidatima da glasaju i izbacuju članove plemena dok ne ostanu finalni takmičari koji osvajaju titulu “jedini preživeli”. Učesnike prvog regionalnog “Survajvera” takođe su dočekala ista, teška pravila, a bili su podeljeni u dva plemena.

Svako pleme ima svoje ime, zastavu i određenu boju, a početni zadatak je da izgrade sklonište od materijala koje nađu u okruženju u kojem se nalaze, ali i od sredstava koja dobijaju kao nagradu tokom takmičenja. Oni dobijaju i minimalan broj predmeta za preživljavanje – najčešće su to noževi, kante za vodu i voda za piće. Vatru takođe moraju paliti na različite načine, obično onako kako su to činili naši preci, ali postoji mogućnost da kroz uspešno izvršenje zadatka osvoje sredstva za paljenje.

Pred plemenima se nalaze različiti izazovi koji traže i fizički i psihički napor. A svi imaju isti cilj – osvojiti imunitet i spasiti se od izbacivanja. Takmičari često moraju da prolaze kroz testove izdržljivosti, timski rad, ali pre svega snage volje.

Postoje dve vrste izazova: nagrada i imunitet. U nagradnom izazovu učesnici se bore da osvoje “luksuzne” stvari koje im nisu neophodne za osnovni život, ali olakšavaju boravak i čine ga ugodnijim, poput šibica, kremena, kraćih putovanja dalje od kampa. U izazovu imunitet takmičari se bore za zaštitu od izbacivanja, koje se događa na posebnoj ceremoniji, a koju izvodi Plemensko veće.

Kada u takmičenju ostane manji broj kandidata, dolazi do spajanja plemena i od tog trenutka borba za rešavanje zadataka postaje individualna!

Ipak, sama igra puna je iznenađenja i preokreta pa tako postoji mogućnost da pre ujedinjenja plemena razmene svoje članove, nekad slučajnim izborom, a nekad pregovorima kapetana plemena.

Kako bi se igra dodatno komplikovala, postoji i skriveni idol koji daje imunitet, a takmičar treba da ga pronađe. To je mali predmet koji se uklapa u ambijent zemlje u kojoj se nalaze, a obično je skriven blizu kampa. U pojedinom ciklusu samo jedan učesnik sme da traži imunitet. Kada igrač pronađe predmet, može ga iskoristiti u različite svrhe poput cenkanja s drugim igračima za savez ili oko glasanja za izbacivanje. Predmet ga štiti od izbacivanja, ali samo do određenog nivoa igre. U svakom slučaju, ostali Robinsoni ne mogu ukrasti ili na bilo koji drugi način prisvojiti predmet od tog takmičara.

A kakve sve prepreke, fizički napori, zadaci, ali i životinje iz kostarikanske džungle očekuju Avu Karabatić, Maju Lenu Lopatni, Miju Begović, Aleksandru Grdić, Nevena Ciganovića, Radovana Stošića, Martinu Vrbos, Sebastiana Flejsu, Aleksandru Nakovu, Jelenu Maćić, Kristinu Bekvalac, Marka Karadžića, Milana Gromilića, Nikolu Šoća, Ognjena Kajganića, Staniju Dobrojević, Vladimira Vuksanovića i Žare Berbera, gledaoci će moći da prate na TV Prva od 12. marta.

Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>