Region

Svet

Goran Bregović i Raka Marić u svadji?!

Dugogodišnji prijatelji i saradnici, kompozitor Goran Bregović i menadžer Raka Marić, navodno su raskinuli poslovnu saradnju. Po estradnoj čaršiji priča se da je motiv za razlaz koncert koji je Bregović 8. marta trebalo da održi na gradskom trgu u Brčkom, na godišnjicu obeležavanja distrikta Brčko, za koji je, spekuliše se, honorar bio 46.000 evra.

Goran Bregović i Raka Marić u svadji?!



Bosanski menadžer Faruk Drina, koji organizuje Bregin koncert 24. marta u Sarajevu, jedini je demantovao da će slavni muzičar nastupiti u Brčkom i naglasio da Goran i Raka više ne sarađuju.

Iskusni menadžer Raka Marić, koji nam je pre pet godina u Srbiju doveo "Roling Stounse“, kaže nam da o poslovnim nesuglasicama sa Bregovićem nema ni govora.

"Goran i ja sarađujemo poslovno, ali privatno ne razgovaramo" - rekao je Marković za Novosti i dodao:

"Pretpostavljam da su se zbog toga i čule priče da smo se razišli. Naprotiv, moja kuća "Mjuzik star prodakšn“ i dalje radi sa Bregovićem koncerte po svetu. Ne organizujemo mu nastupe jedino u Srbiji, odnosno u regionu. On najnormalnije komunicira sa svim zaposlenima".

Marić ističe da ne sarađuje, niti razgovara, sa nekadašnjim pevačima „Bijelog dugmeta“, te da ga je Željko Bebek tužio zbog izvođačkog honorara za DVD izdanje sa oproštajnih koncerata koje su „Dugmići“ održali 2005. u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Od tužbe, međutim, nema ništa, jer Marić polaže sva prava na taj DVD.

Bregović se, pak, u ponedeljak nije oglašavao povodom eventualnog prekida saradnje sa Marićem. On privodi kraju rad na albumu „Šampanjac za Cigane“, koji će premijeru imati 24. marta u sarajevskoj „Zetri“, dva dana posle Breginog 62. rođendana.

Na tom koncertu izvešće numeru „Prezidente alo“ koju je snimio sa „Džipsi kingsima“, a na bini će mu se kao specijalna gošća, po Drininim rečima, pridružiti novopečena mama Severina Vučković. Mada je prvobitno bilo najavljeno da će gosti na Bregovićevom koncertu biti Bebek, Tifa i Alen, oni se neće pojaviti. Ni njih trojica više nisu u dobrim odnosima.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>