Region

Svet

Region

Nastavljeno snimanje Tesne kože (Foto)

U Centru “Sava” sniman je nastavak kultnog filma, u produkciji “Game” i Prve televizije. Milan Gutović Lane napustio je scenaristu Sinišu Pavića, a njegov i lik Nikole Simić ”prekršteni” su, pa će se umesto Šojić i Pantić zvati Kojić i Šantić.Ova promena je proistekla nakon odluke Višeg suda, koji je zabranio snimanje nastavaka “Tesne kože” zbog spora oko autorskih prava “Game” s jedne strane i RTS i Siniše Pavića s druge.

Nastavljeno snimanje Tesne kože (Foto)



Glumcima na setu nije bilo dozvoljeno da daju izjave, a producent Aleksandar Mladenović je rekao:“Naš advokat će se oglasiti povodom spora s RTS i Pavićem. Mi sada snimamo film. “Besna koža” je radni naziv, tek na kraju ćemo odrediti pravo ime. Verujte, može da se zove i ‘Baba Živana’, nije bitno, samo neka je dobar”, naglasio je Mladenović.

Peti nastavak serijala “Tesna koža” biće završen za nekoliko meseci, premijera će biti pre leta, a film će se zvati “Besna koža”, ekskluzivno saznaje “Blic”, čija ekipa je u tajnosti otišla na snimanje i zatekla glumce u odličnom raspoloženju.

Prizor u kom su Nikola Simić i Lane Gutović opet u istom kadru deluje skoro nestvarno. Odluka, da li će njihova imena definitivno biti promenjena, biće doneta kada advokat produkcije „Gama“ proceni ishod sudskog procesa. Prvo ročište je 8. februara, a ako se zna koliko u Srbiji prosečno traje parnica, male su šanse da se pre premijere filma donese pravosnažna presuda.



Utisak je da je produkcija “Gama” već dobro razmotrila sve mogućnosti i da imaju pripremljen i plan A i plan B. Samo rešenje o zabrani snimanja filma nemaju. Kažu da im do danas nije stigao papir o prinudnoj meri koju je doneo Viši sud u Beogradu po predlogu Siniše Pavića, scenariste. Međutim, “Blicov” izvor iz sudske pisarnice tvrdi da je advokatskoj kancelariji koja ih zastupa ovaj ugovor dostavljen 10. januara u 11 sati.



ako su imena promenjena, izgled glavnih junaka isti je kao pre 30 godina kada su se Pantić i Šojić prvi put pojavili na velikom platnu i osvojili publiku. Nikola Simić opet ima raščupanu kosu, a Lane Gutović karakteristične šiške i brkove, a obučen je u stilu: sve mi boje dobro stoje.

Njih dvojica se u pauzi snimanja toliko šale i smeju, da je posmatraču teško da odredi kada glume pred kamerama, a kada se duhovito nadmudruju za svoju dušu. Film “Besna koža” snima ista ekipa koja je snimila i prethodna četiri dela. Iako su svi do jednoga između Siniše Pavića i RTS-a, s jedne strane, i produkcije “Gama”, s druge strane, odabrali ovo drugo, o Siniši Paviću veoma lepo i s poštovanjem govore. Nazivaju ga: gospodin Pavić. Kažu da im je žao što su se produkcija “Gama” i on sukobili oko autorskih prava, ali ne žele da se mešaju u pravne poslove i rade svoj. Sudeći po onome što se videlo na snimanju – glumci svoj posao odlično rade, odlično su i plaćeni.



Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>