Region

Svet

Miloš Bojanić se nije pojavio na sudjenju, jer mu je pozlilo

Suđenje pevačima Milošu Bojaniću i Maji Nikolić, zbog vređanja Jevreja u rijaliti emisiji “Dvor” na TV Pink, odloženo za 2. februar

Miloš Bojanić se nije pojavio na sudjenju, jer mu je pozlilo



Na današnjem suđenju nije se pjavio Bojanić , jer mu je, kako je rekao njegov advokat Slobodan Stojanović, sinoć pozlilo. Maja Nikolić je došla na današnje ročište i, nakon odlaganja, izjavila da je “hrišćanka i kosmopolita”, da je “živela u SAD” i da “u njenom srcu nema mesta za mržnju”.

Sudija je naredila Bojanićevom advokatu da u roku od sedam dana donese medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje da je njegov klijent sinoć imao zdravstvenih problema. Podsetimo, Bojanić se posle izjave da su Jevreji bombardovali Srbiju uranijumom i da su krivi za širenje raka, izvinio jevrejskoj zajednici. Međutim, to izvinjenje nije uticalo na istragu javnog tužilaštva, tako da je početkom marta ove godine pokrenut pretkrivični postupak zbog govora mržnje u “Dvoru”. Pevačica Maja Nikolić, protiv koje je takođe pokrenut postupak jer je rekla “ne volim Jevreje”, ranije je izjavila da se ne oseća krivom i ponovila da je “niko ne može naterati da voli nekog kog ne voli”.

"Ta moja rečenica ‘ne volim Jevreje’ odnosi se na situaciju koju smo svi preživeli – NATO agresiju – a pod tim nisam mislilia na jevrejski narod u celini već samo one koji su donosili odluku o bombardovanju naše zemlje – “objasnila” je ona.

Ukoliko se dokaže da su krivi za za širenje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, dvoje pevača suočavaju se sa kaznom od šest meseci do pet godina zatvora.

Izvor: B92

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>