Region

Svet

Dino Merlin uz ovacije dočekan u beogradskoj Areni

Nakon gotovo dvadeset godina, Dino Merlin zapevao je ponovo u Beogradu. Beogradska arena polako se popunjavala od 19h, a zbog jakih mera obezbeđenja i detaljnog pretresanja svih posetilaca, kako bi se sprečili bilo kakvi neredi, početak koncerta kasnio je više od 30 minuta.

Dino Merlin uz ovacije dočekan u beogradskoj Areni



Obožavaoci su se od 18 časova okupljali ispred Arene u velikom broju, kako bi među prvima ušli na spektakl koji se dugo očekuje. Međutim, mnogi su bili razočarani zbog činjenice da im je gotovo kompletan sadržaj torbi izbačen - ukoliko idete na koncerte sutra ili prekosutra, nemojte nositi sa sobom ništa od šminke, olovke, parfeme, jer će biti bačeni i nećete ih dobiti natrag! Inače, pojedini predstavnici medija doživeli su neprijatnost, jer su karte za sedišta koja su im dodeljena uz akreditaciju već prodata, te su morali da ustanu. Nezadovoljna publika krenula je da zviždi jer ni u 15 minuta do 21h koncert nije počeo, niti je bilo izgleda da će uskoro početi.

Konačno, u 21:07 bend je izašao na binu, što je najavilo da će i Dino Merlin uskoro kročiti na scenu, što se i desilo tačno sedam minuta kasnije. U tom trenutku, još uvek Arena nije bila puna, odnosno tribine su poluprazne. Dino je na scenu izašao u beloj košulji i crnim dimijama, sa naočarima i uz pesmu "Ispočetka" otvorio koncert, na oduševljenje publike. Ovu pesmu propratila je neobična koreografija, žongliranje staklenim čašama, koje je pokušavao da drži da mu ne padnu. Nakon toga, obratio se publici:



"Dobro veče, Beograde! Da vidim koliko ima ljudi... A Beograd je tamo gde je spektakl!" i nakon toga zapevao "Zar je to sve što je ostalo". Muzika je bila previše glasna u odnosu na Dina, pa se jedva razumelo u publici šta govori. Na elipsastoj bini Dino je imao problema sa kretanjem, te je već na početku koncerta zapeo za jedan zvučnik i malo je falilo da padne. Pevač je odlučio da krene sa pesmama sa poslednjih albuma, te je izveo "Halimu", a potom i "Ja potpuno trijezan umirem"... Dinu se na bini pridružio plesač obučen u trenerku, sa čirokanom na glavi. Tek oko 21:30 Arena je bila potpuno puna, jer su svi sa kartama uspeli konačno da prođu obezbeđenje i uđu u salu. Nakon toga, otpevao je "Umri prije smrti", pa "Baška ti".

Ponovo se obratio publici: "Hvala lepo! Svaka duša sebi traži par i nađe put do srca!", da bi kraj njega na scenu stao član benda, koji je svirao flautu, a Dino je zapevao "Nedostaješ". Posle ove pesme, na scenu su izašli momak i devojka, polugoli i izvodili performans, dok je Merlin pevao "Ne zovi me na grijeh". "Bog nek nas čuva, a vi pazite jedan na drugog, pa neka bude šta bude", rekao je Dino, najavivši tako pesmu "Sredinom". U sred pesme, dok su prateći vokali pevali svoj deo, Dino je "odleteo" sa bine. Kada se vratio, presvukao se u belu košulju sa plavim rukavima, pa zapevao "Smijehom strah pokrijem". Tek tada Dino je krenuo ovalnim delom bine, prišao publici. Budući da neprekidno skače uz svaku pesmu, ne čudi što je u ovom trenutku Merlin veoma zadihan. Rečima: "Ljudi, ja sam starac, imam 60 godina, ali ipak najvažniji datum u mom životu je kad si rekla da me voliš", najavio je sledeću pesmu - "Kad si rekla da me voliš", što je publika propratila vriskom.

Od poznatih ličnosti, viđeni su Nigor, Jelena Stožinić i Vlada Stanojević, Mia Borisavljević, Marko Bulat, Verica Rakočević, Ivana Selakov, Nikola Lazetić, koji su takođe prošli kroz rigoroznu kontrolu, tako da ni VIPovci nisu pošteđeni!

Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>