Region

Svet

Balašević prekinuo premijeru filma u Sarajevu

"Snimili smo samo ovoliko, jer nije bilo novca, pa sam došao da vam ispričam šta bi se dalje desilo!", ovim rečima je Đorđe Balašević prekinuo sarajevsku premijeru svog rediteljskog prvenca "Kao rani mraz", kojoj je prisustvovalo više od 5.000 ljudi u dvorani Zetra!

Balašević prekinuo premijeru filma u Sarajevu



"Došao sam u ime svoje porodice, koja je bila glavni problem u svim kritikama ovog filma. Kažu, ovaj je ubacio celu porodicu u film. Ali moja porodica je školovana - nas četvoro imamo četiri diplome. Dobro, ja nemam diplomu, ali moja ćerka Jelena ima dve, pa smo u proseku super. Jovana je glumica, pa su joj rekli 'neka ti tata napiše scenario' - i tata je napisao scenario. Vrlo sam ponosan na svoju porodicu, koja je bila deo ove priče, i baš me briga šta ko misli o tome. Vama je to za aplauz, a nama nije baš bilo lako dok smo štedeli. Olja, koja je kao producent držala sve konce u svojim rukama, rekla je: 'Prvo ćemo uštedeti na scenaristi, pa na autoru muzike, pa na režiseru, pa na glavnoj glumici.'"

Na sceni mu se potom pridružio sin Aleksa, koji, treba li reći, takođe igra u Đoletovom filmu, kao i glumci Danijel Kovačević i Predrag Bjelac. Publika je ispratila Đoleta na nogama i burnim aplauzom dok je u pratnji obezbeđenja napuštao Zetru. Svetla su se ponovo pogasila i Sarajlije su odgledale "Kao rani mraz" do odjavne špice.
Na premijeri je bila i legendarna glumica Mira Banjac, koju je Đole posebno predstavio:

"Jedan tip me je pitao: 'A je l’ ti u filmu igra Mira Banjac?' Rekoh da igra! A on mi kaže: 'Brate, j.beš domaći film bez Mire Banjac!' Ona je inicirala ovaj film i rekla da moramo da ga napravimo. Onda sam shvatio da nemam ulogu za devojku tih godina, pa sam je pitao: 'Miro, da li biste možda hteli da igrate skeledžiju?', a ona je odgovorila: 'Šta ti je, ceo život sanjam da igram muškarca!'"

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>