Region

Svet

Miloš Bojanić želi da izbegne suđenje

Republičko javno tužilaštvo je posle završene istrage podiglo optužnicu protiv Miloša Bojanića i Maje Nikolić zbog vređanja Jevreja na nacionalnoj osnovi u rijalitiju „Dvor“ i dvoje pevača će se 7. decembra naći na optuženičkoj klupi u Višem sudu.

Miloš Bojanić želi da izbegne suđenje



Bojanić na sve načine pokušava da izbegne suđenje, odnosno da s Tužilaštvom dogovori o oportunitetu. To znači da bi on uplatio određenu svotu novca u dobrotvorne svrhe, a proces bi se obustavio. Ovo je donekle razumljivo jer njemu i Maji zbog govora mržnje preti kazna do pet godina zatvora.

Miloš je trenutno u Americi, pa je na naše informacije odgovorio porukom:

„Nisam tužen zbog uvrede, već navodne uvrede. Vi to mene opet optužujete? Ta informacija uopšte nije tačna. Tražiti nagodbu značilo bi priznavanje krivice, a ja sam nevin, i to ću dokazati.“

Mi nismo ni pominjali nagodbu, već oportunitet, što smo već pojasnili. U svakom slučaju, on će morati da se vrati do 7. decembra, kada ga čeka vruća stolica u sudu.

Inače, pevač je još u maju inicirao sastanak s Aleksandrom Nećakom, predsednikom Saveza jevrejskih opština, kako bi se tada javno izvinio Jevrejima.

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>