Region

Svet

Nina Radulović Lečić: Zbog ljubavi sam porušila sve tabue

Voditeljka Nina Radulović Lečić protekla dva meseca bila je u centru pažnje zbog prelaska sa TV "Prve" na "Pink". Ali, ovaj put, Nina vam otkriva kako je biti majka, supruga i poslovna žena. Na "ružičastoj" televiziji uskoro počinje njena emisija "Zaštićeni svedok" koja ce se baviti problemima u Srbiji na svim poljima. Voditeljka je otkrila šta misli o porodiljama koje izgube posao kao i kako je biti žena trideset godina starijeg Branislava Lečića.

Nina Radulović Lečić: Zbog ljubavi sam porušila sve tabue



Kako je gledati malog Lava kako raste? Šta ce vam ostati urezano u sećanju što je on kao beba uradio? "Dan kada se rodio. To je slika koja roditeljima ostane urezana za sva vremena. Koliko je samo ličio na Leku - kao da ste umanjili Branislava Lečića 50 puta. Tačno znam kada se prvi put okrenuo sam na stranu, kada je počeo da se smeje, kad je počeo da jede čvrstu hranu, kada se uspravio u krevecu. To treba zapisivati i ovekovečiti fotografijama. Mnogo je lepo kad vidite kako sve te faze postepeno savlađuje. Svaki dan sam sve sigurnija da su deca najveće blago. Tako smiruju i čine ovu planetu dobrom."

Da li se vaš suprug promenio otkada se rodio Lav? "Jeste, što je i očekivano, mada je on uvek bio odgovoran i posvećen. Sada je samo sve to više jer ima dvostruki razlog. Uostalom deca podmlađuju i teraju vas da ne usporavate i ne padnete u letargiju koju nosi život u poznijim godinama. Tako da je to u njegovom slučaju bilo lekovito!"

Najlepše iznenađenje koje vam je suprug priredio? "Nisam baš čovek za iznenađenja, jako sam radoznala pa mu nikad nije uspelo da izvede iznenađenje do kraja. A ni on baš nije vičan u tome da sačuva tajnu, tako da se iznenađenje uvek pretvori u nešto što na kraju zajedno osmislimo, ali to smo mi - mi uživamo i u tome."

Koja je najluđa stvar koju ste uradili zbog ljubavi? "Pa zar to što sam se udala za njega i porušila sve tabue ne deluje kao dovoljno luda stvar?"

Da li vam smetaju komentari zbog toga što je vaš suprug stariji od vas trideset godina? "Ne možete narodu ugoditi, to je jedna od najboljih poslovica koje se često setim."

Kako se slažete sa njegovom decom iz prethodnog braka? "Ja se inače dobro slažem sa ljudima, nisam konfliktna i vrlo se lako uklapam. Njegovi klinci su u pubertetu i ja se trudim da im budem od koristi u tom periodu koji je po mom mišljenju najteži u životu. Važno je da se oni dobro slažu sa mnom. Onda nemamo problema."

Kako oni gledaju na polubrata Lava? "Bogatstvo je imati veliku porodicu, to je ono što su mene moji učili, a i Leka svoju decu tako da mogu samo da budu srećni što imaju pojačanje! Vole da se igraju i maze sa njim a volimo i mi, pa to odjednom bude gomila ljudi koji izražavaju međusobnu ljubav na jednom mestu."

Da li planirate još dece? "Nemam dugoročne planove. Deca se ne planiraju. Kako život bude 'osmislio', ali mislim da sam ja rođena da budem majka dvoje dece."

Šta mislite, kako je porodiljama u Srbiji što se tiče posla jer ste i Vi imali slično iskustvo? Šta treba da se promeni? "Žene su uopšte, ma koliko javno bile izjednačene, potlačena kategorija u društvu. Na visokim položajima su muškarci, ženama se spocitava da su lošiji vozači, žene se više žrtvuju zbog dece, ima mnogo samohranih majki. Onda je i očekivano da porodilje spadaju među te kategorije. Žena je u tom periodu života najranjivija i treba joj podrška kako porodice, tako i društva i njenih institucija. U emisiji 'Zaštićeni svedok', koju ću voditi biće reči i o ovome. Mediji su ti koji treba da jednu temu učine aktuelnom i ja ću se truditi da ova to i bude. Po mom mišljenju porodilju ne smete otpustiti i ne smete joj dati da ode jer ste joj ponudili uslove koje ne može da prihvati. Bar do detetovih godinu dana treba se prilagoditi novonastalim okolnostima u njenom životu, a onda naći neki zajednički jezik. Ne rađaju se deca 100 puta u životu, tako da bi poslodavac mogao malo da se strpi kad donosi odluku da ne zadrži svog zaposlenog. Diskvalifikovati ženu samo zato što je rodila dete jeste nehumanost na delu."

Šta vaš suprug Branislav Lečić misli o novoj emisiji koju ćete voditi na Pinku? "Sve najbolje. On je od mene bezbroj puta čuo da želim da se bavim temama koje nemaju veze sa zabavom, ali kako u životu ne možete da birate nego uzimate ono sto vam on pruža u datom trenutku nadajuci se da ćete jednog dana dobiti ono sto želite i zaslužujete, vi se mirite sa sudbinom. Pa kako je taj 'dan' za mene došao, Leka to i podržava, štaviše učiniće sve da mi olakša nastupajući period. Više će čuvati Lava i prilagodiće svoje obaveze mojima."



Izvor: S Media

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>