Region

Svet

Monserat Kabalje i Haris Džinović oduševili beogradsku publiku (Video)

Proslavljena španska operska pevačica Monserat Kabalje održala je sinoć koncert pred 5.000 posetilaca u Beogradskoj areni, uz pratnju simfonijskog orkestra RTS-a, pod dirigentskom palicom svog zemljaka Hozea Koljada i gostima Snežanom Savičić Sekulić i Harisom Džinovićem.

 Monserat Kabalje i Haris Džinović oduševili beogradsku publiku (Video)



Operska diva, koja je ove godine proslavila 78. rođendan, na scenu je izlašla uz pomoć dirigenta Hosea Koljada, koji ju je nežno i zaštitnički, držeći je pod ruku, sprovodio do mesta pred 5.000 oduševljenih Beograđana. "La superba" je treći put nastupila pred našom publikom, u okviru svoje oproštajne turneje, a na repertoaru bila su dela Čilea, Bizea, Barbierija, Serana, Kabaljera, Himenesa.

Specijalan gost na koncertu bio je Haris Džinović, koji je svojom jedinstvenom interpretacijom napolitanske arije "Dicitencello vue" i duetom "Not ti scordar di me" ostavio publiku bez daha! Koncertu za pamćenje doprinela je i sopran Snežana Savičić Sekulić, čija je arija iz "Boema" Pučinija ulila nadu ljubiteljima opere da će Monserat svuda po svetu, pa i u Srbiji, ostaviti dostojne naslednice.

Istina, po izlasku iz Arene, mnogi su se žalili da Monserat više nema ono što ju je činilo velikom, spektakularan glas, harizmu, pa i žar... "Zašto smo platili kartu ako ona nije pevala ceo koncert", samo je jedno od pitanja koji su se čuli ispred Arene.



Izvor: Vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>