Region

Svet

Dino Merlin zakazao i treći koncert u Beogradu

Zakazan je i treći koncert sarajevskog pevača Dina Merlina za 27. novembar u Beogradskoj areni, nakon što su rasprodate sve ulaznice za njegove nastupe 25. i 26. novembra.

Dino Merlin zakazao i treći koncert u Beogradu



Zbog velikog interesovanaja za koncert sarajevskog pevača Dina Merlina, organizatori su rešili da beogradsku publiku časte i trećim koncertom.

Do sada je prodato između 36.000 i 40.000 ulaznica, s obzirom na to da je za svaki koncert u prodaji bilo između 18.000 i 20.000 karata. Ulaznice koštaju 1.800, 2.000, 2.200 i 2.500 dinara.

Upitan šta je bilo presudno da, nakon 20 godina odluči da nastupi u Beogradu, Merlin kaže za "Dnevni avaz" da je smatrao da treba početi razmišljati drugačije i prići stvarima na drugačiji način.

"Velika je stvar ne samo za mene nego i za našu zemlju da neko iz BiH obara rekorde jedne od najvećih dvorana u Evropi, u kojoj nastupa svetska elita", naveo je on.

Huligani prete Dinu Merlinu
Kada je reč o protestima nekih desničarskih grupa u Srbiji zbog njegovog nastupa, Merlin kaže da s obzirom na to da je već prodato gotovo 40.000 ulaznica, a potražnja se ne smanjuje, izgleda da je, ipak, u Beogradu mnogo više onih koji mu žele dobrodošlicu.

On smatra i da je sada možda dobra ta polarizacija, jer će na poseban način ujediniti sve one koji vole njegovu muziku. Osvrnuvši se na zamerke koje mu se upućuju zbog njegovih patriotskih pesama koje je ispevao ratnom komandatu Bošnjaka muslimana u BiH Aliji Izetbegoviću, Merlin priznaje da je “tanka linija između patriotizma i nacionalizma”, ali da je on, kako tvrdi, nikada nije prešao.

O komentarima u BiH na vest da će nastupiti u Beogradu, Merlin kaže da je teško svima ugoditi, a nekada još teže objasniti prave razloge.

" Iako ne želim zaboraviti bilo koju lekciju iz prošlosti, želim i moram ići dalje. Svi moramo ići dalje. Želim biti primer da nakon svega treba da, hteli ili ne, živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored i protiv drugih, jer je takav život nepodnošljiv i, iako se mnogi tome još čude, mi smo poput spojenih krvnih sudova, utičemo jedni na druge i zavisimo jedini od drugih" - poručio je Merlin.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>