Region

Svet

Region

Džejms Bond spasava Srbiju?!

Prema još nepotvrđenim informacijama, radnja novog filma o tajnom agentu Džejmsu Bondu odvijaće se u Novom Sadu, gde će Danijel Krejg pokušati da spreči irskog teroristu da u Dunav sruši voz sa 300 kilograma metil-izocijanata.

Džejms Bond spasava Srbiju?!



Uobičajeno je da pred snimanje svakog novog nastavka sage o agentu 007, procure razne "poverljive i proverene" informacije o lokaciji seta, glumcima, budžetu, radnji filma i još mnogo čemu.
 
Ono što se (na taj način) do sada zna o nadolazećem trećem delu čuvene franšize u kojem će lik Džejmsa Bonda tumačiti Danijel Krejg i čiji je radni naslov jednostavno "Bond 23", jeste da će biti sniman u Indiji (baš kao i "Oktopusi" iz 1983. sa Rodžerom Murom) i da će ga režirati engleski oskarovac Sem Mendez.
U januaru se pisalo da je oporavljeni studio Em-Dži-Em (MGM) spremio budžet od oko 200 miliona dolara, a premijeru zakazao za 9. novembar 2012. godine.
A onda su februaru kao glavni negativci najavljeni Havijer Bardem i Rejf Fajns.
 
Međutim, nedavno je u medijima plasirana jedna, za nas vrlo interesantna informacija o sadržaju, odnosno novoj misiji najpoznatijeg agenta na svetu.
Navodno su scenaristi Nil Purvis, Robert Vejd i Džon Logan priču bazirali na romanu "Carte Blanche" Džefrija Divera, kako bi i sam film mogao biti nazvan.
 
Naime, radnja romana se (zaista) dešava na periferiji Novog Sada (!), gde Bond dolazi da prati Irca Nila Dana, minera koji planira da sa železničke pruge u Dunav skrene voz natovaren sa 300 kilograma metil-izocijanata.
 
Krejg katastrofu može da spreči jedino tako što će lično skrenuti voz sa šina, ali na mnogo bezbednijem mestu duž linije.
 
Nema načina da zadrži Dana, koji tokom bekstva ubija Bondov kontakt u Srbiji...
Ako se sve to pokaže kao tačno, moraćemo da se spremimo za "prvu domaću 007 avanturu".

Izvor: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>