Region

Svet

U Guči nastupaju prošlogodišnji pobednici i Miroslav Ilić

Četvrtog dana Dragačevskog sabora u Guči, glavni dogadaj biće nastup prošlogodišnjih pobednika trubačkih nadmetanja Dejana Petrovića, Ekrema Mamutovića i Dragana Ignjića, pod nazivom "Pobedili su, zaslužili su", a veče će biti završeno koncertom Miroslava Ilića.Bogat program predviđen je i za sutra, kada se održava takmičenje zdravičara, bira najbolja narodna nošnja i priređuje nadmetanje u narodnom višeboju.

U Guči nastupaju prošlogodišnji pobednici i Miroslav Ilić



Discipline su skok iz mesta, bacanje kamena s ramena i rvanje u kosti. Za 17 časova predviđen je defile učesnika saborskih priredbi, a zatim će, prvi put, u porti crkve Svetog Arhanđela Gavrila početi duhovne večeri, uz učešće pojca Pavla Aksentijevića.
U Guču, inače, čitave noći i tokom prepodneva pristižu sve brojniji gosti iz zemlje i sveta.

Posetioci iz čitave zemlje dolaze motociklima, automobilima, biciklima, ili vozovima i autobusima do Čacka, a odatle pešice na put dug dvadesetak kilometara preko planine Jelice.

Gotovo svi smeštajni kapaciteti u samoj varošici i njenoj neposrednoj blizini su popunjeni, ali ima dovoljno mesta za kampovanje i prenoćište u Čacku, Ovčar Banji i drugim obližnjim mestima.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

gucaguča

Povezane vesti:


>