Region

Svet

Kolege i prijatelji šokirani Delčinom smrću

Veliki broj prijatelja i kolega Milana Delčića Delče ostalo je u šoku kada su saznali da je poznati muzičar preminuo.

Kolege i prijatelji šokirani Delčinom smrću



Iako se neko vreme bio povukao iz muzike, Delča je 2007. godine održao koncert u Domu omladine, gde su mu se pridružili svi članovi nekadašnje grupe "U škripcu". 2008. godine objavio je CD sa kompilacijom 18 najvećih hitova. Prošle godine u jednom beogradskom klubu priredio je promociju svojih izdanja, a malo ko od prisutnih je znao da se Delča bori sa najtežom bolešću - rakom.

"Bio je sjajno raspoložen, bila je odlična promocija, sećam se, delio je neke majice, i na prvi pogled nikada ne bi pomislio da je bolestan. Za to sam čuo tek nedavno" – rekao je Lazar Jakovljević, iedan od ljudi koji su sarađivali s Delčom.

"Umro je moj kolega MIlan Delčić- Delča, divan gradski lik i umjetnik. Neka mu je laka zemlja.Žao mi je što društvo kao što je balkansko čeka da neko umre da bi obratilo pažnju na njega i odalo mu poštovanje. Gdje su mediji bili prije mjesec , dva ili tri da provjere kako se kolega bori sa bolešću, treba li mu nešto? Sada pokojnom Delči ta nekrofilska količina pažnje i poštovanja ne znači mnogo."- napisao je Rambo Amadeus na svom Facebook profilu.

"Pozliće mi od ove vesti. Tragedija, ne znam šta da kažem" –  rekla je glumica Danica Maksimović.

Željko Bebek je bio šokiran, pa je samo kratko izjavio: "O bože moj, koliko je imao godina? 51? Toliko je toga je još imao ispred sebe, moje saučešće porodici i prijateljima..."

"Veoma mi je žao. Ne mogu da poverujem. Kako? Bio je bolestan? Tuga." - izjavio je Đule iz grupe Van Gog.

Gile iz Električnog orgazma takođe je bio šokiran Delčinom smrću: "Nisam ga godinama video, mada se mi nismo ni ranije nešto mnogo družili. Bili smo kolege, ali nisam znao da je bio bolestan. Svakako je strašna vest".

"Bio je fenomenalan čovek, sjajan pevač, mogao je još mnogo toga... Proveli smo nezaboravne trenutke zajedno. Vest nas je zatekla na putu, iako smo znali da je bio bolestan, u šoku smo" - izjavio je Žika Milenković.

Vuletov kolega iz „Familije“, Dejan Pejović Peja, vođa sastava „Dibidus“ na svom FB profilu kratko je napisao „Zbogom prijatelju!“




 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>