Region

Svet

Saznajte prava imena naših pevača!

Na našoj estradi je popularno da umetnici koriste različite pseudonime ili čak zvanično promene imena kako bi ih publika lakše upamtila, a oni na taj način bili originalni.

Saznajte prava imena naših pevača!



Verovatno mnogi od vas nisu znali da je pravo ime Dare Bubamare-Radojka Adžić, Ekstra Nene-Snežana Berić, Bekija Bekića-Behljuj Behljulji, Mileta Kitića-Milojko Kitić, Lepe Lukić-Leposava Mušović, Izvorinke Milošević-Funta LugaAne Bekute-Nadežda Polić, Tine Ivanović-Radmila Ivanović.

"Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kog sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža", rekla je pevačica.

Malo poznatije je, naročito Beograđanima da je Aca Lukas dobio umetničko ime, jer je popularnost stekao pevanjem na splavu "Lukas", inače pravo ime mu je Aleksandar Vuksanović. Međutim, Džej Ramadanovski ima problem druge vrste, naime, njemu ne veruju da mu je to pravo ime, a krivac je njegova majka koja je volela stripove i naišla na ime junaka "Džej".

Izvorinka Milošević je promenu svog imena detaljno objasnila: "Moji roditelji su Vlasi, i planinci, pa sam odrasla u skladu s prirodom. I dali su mi ime Funta, koje je nastalo od latinske reči "fontana" odnosno izvor. Još tada roditelji su znali da će jednog dana morati da mi promene ime, sa vlaškim imenom nije se moglo u školu."

Možda i najpoznatije je to da je Fahreta Jahić, Lepa Brena, a to ime je nastalo sasvim slučajno: "Treneru je bilo komplikovano da me doziva Fahreta, Fahreta! Igrala sam centra ili beka. Moje drugarice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena." Ja kažem: "Ko je ta Brena?!". Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša?! - rekla je Brena i dodala da joj je mnogo godina kasnije Minimaks dodao epitet Lepa."

Neki estradni umetnici svoje ime menjaju iz praktičnih razloga, drugi su ga promenili zato što su morali, dok se neko izgleda stidi svog pravog imena, pa je ostalo nerazjašnjeno da li je Nada Topčagić, ustvari Senada ili Nadia, a ona tvrdi da je Nada.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>